Autor Zpráva
frak
Profil *
Dobrý večer, mám problém, který je pravděpodobně vyřešitelný pouze dynamickým načítáním a nebo otročinou v html. Web je relativně rozsáhlý a má dost "zanoření" vrstev. Doposud byla struktura text.html do kterého bylo includováno menu... patka... Což v případě u několikaterého zanoření je nefunkční.
Jak nastrukturovat a prakticky jednoduše udělat opačný případ? Článek v databázi a odkaz pouze na ten který článek, který se poté zobrazí ve výsledné stránce... Nevládnu php a nejsem časově schopen se tímto zaobírat. Děkuji za rady, popřípadě řešení

FraK
Anonymní
Profil *
jednoduš odkaz v url si předáváš s parametrem, třeba id článku, pak to na indexu přečteš z url pomocí GET z databáze vytáhneš ten onene článek a vložíš do stránky. Jinak nic strukturovat nemusíš staší jedna stránka index a databáze, což je ovšem nepraktický, ale snad princip už chápeš.
smajli
Profil
Myslím, že to je zralé na přechod do nějakého redakčního systému.
frak
Profil *
Princip je mi jasný. V tom problém není, ale ta praxe. Jsem schopen články dát do databáze (tabulka v MySQL) a postavit html. Nicméně dál je pouze španělsko a jejich vesnice
frak
Profil *
Redakční systém není pro men to pravé ořechové. Jedná se o web hudebního souboru, kde je nějakých cca 60 článků, které se neobměňují. Zbytek webu je statický a už hotový
smajli
Profil
frak
Nechci tě do ničeho nutit, ale to co zde popisuješ je prostě základ pro redakční systém, tak proč nevyužít něco už hotového.
Anonymní
Profil *
smajli
Co sem cpeš redakční systém, ten se hodí pro weby kde se denně něco vkládá, maže, upravuje atd.... Ne pro téměř statický web, který bude mít jen články v DB a bude je z ní tahat...
frak
Do hotového se těžko něco zapracovává, ale jde to. Prostě si články vložíš do dtatábez a každému článku dáš svoje ID
pak jen do url napíšeš například index.php?clanek=1 načež si přečteš url například $id = $_GET["clanek"] a v DB si vybereš článek podle ID a vložíš do stránky.
Jestli neumíš pracovat s PHP a MySQL, tak to půjde z tuha kokni na linuxsoft.cz je tam celá série článků jak takový veb postavit.
Jestli se tim nechceš zaobírat tak bych ti to možná za nějakej menší finanční příspěvek udělal, ale myslim, že to zvládneš sám.
frak
Profil *
Dík moc, už pátrám. Asi je to realizovatelný svépomocí. Jsem jenom nasr.... na sebe, že to nejde samo. Začínám na Polopatě s trpaslíčkama. Dík za nabídku.
smajli
Profil
Nevládnu php a nejsem časově schopen se tímto zaobírat.

zde je ten problém
frak
Profil *
Už to funguje.
To Anonym
Dík za směr.
smajli
Dík za snahu a odpovědi
Fojta
Profil
Dobry den,
jsem v php jaksi amater a potreboval bych helpnou presne s timhle problemem . Da se rict ze jsem to pochopil ale ne ane to fungovat. Nevim v cem je proble ,ale chtel bych poprosit o kratky priklad + jak by mela vypadat tabulka do DB. predem dekuji :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.