Autor Zpráva
strosse
Profil
Dobrý den
Mám malý dotaz jsem na poli PHP naprostý laik, ale přesto by jsem se rád zeptal, zda je možné naprogramovat pro skript, který používám funkci uložení IP adresy a jména sítě do
libovolného souboru. Tady je daný skript předem dík,


<html>
<head><title> </title>
<LINK href="css/styles.css" rel="StyleSheet" type="text/css" />
</head>
<body background="images/pozadi.jpg">
<DIV ALIGN="CENTER">
<?
$ip = (gethostbyname($REMOTE_ADDR));
$name2 = (gethostbyaddr($REMOTE_ADDR));
?>
<DIV CLASS="NADPIS">PŘIHLAŠOVACÍ STRÁNKA <br>
Vaše ip:<? echo("$ip");?><br>
Vaše jméno:<? echo("$name2");?><br>
</DIV>
<?php


$ip = $REMOTE_ADDR;
$user = "";
$pass = "";

if ($name == "" && $password == ""){
echo("<html><body><aling="center"><br>Zadej jméno a heslo:<form action="index.php" method="post"><input name="name" type="text"><br><input name="password" type="password"><br><input type="submit" value="odeslat"></form></body></html>");
exit;
}
if (!($user == $name && $pass == $password)) {
echo("<script language="javascript"> alert("zadali jste neplatné jméno, nebo heslo"); </script>");
echo("<script language="JavaScript1.1"> window.close(); </script>");
exit;
}


echo("<br><br><br><a href="web.html">Právě jste se úspěšně přihlasily.<br> Přeji krásný zbytek dne. </a><br>");
exit;
?>
</DIV>
</body>
</html>
filip186
Profil
Jsem to nějak nepochopil. Ale jestli se má uložit IP a hostname do souboru, tak tady je trochu upravený skript:

<?
$ip = $_SERVER[REMOTE_ADDR];
$name2 = gethostbyaddr($ip);
$soubor = fopen("ip.dat", "a");
fputs($soubor, $ip." | ".$name2."***");
fclose($soubor);
?>


Trochu mi to tady blbne. Tam jak jsou tři hvězdičky, tak tam má být zpětné lomítko a písmeno "n" (bez uvozovek).
krteczek
Profil
vzal jsem to trošku od podlahy...


<?php
/****
* definice cesty k souboru v kterém jsou uložené data
****/
define("CESTA", 'hoste.php');

function nacti_pole()
{
/****
* Funkce pro obsluhu načtení obsahu souboru
****/
$pole_adres = array();
if(file_exists(CESTA))
{
$pole_adres = unserialize(file_get_contents(CESTA));
return $pole_adres;
}
else
{
return $pole_adres;
}
}


function uloz_pole($pole)
{
/****
* Funkce pro uložení obsahu souboru
****/
if(file_put_contents(CESTA, serialize($pole)))
{
return true;
}
else
{
return false;
}
}

function zjisti_a_zapis_ip()
{
/**
* Funkce která zjistí ip adresu, doménové jméno a čas přístupu uživatele
* a uloží jejich hodnoty do pole k již existujícím záznamům,
***/
$host['ip'] = (gethostbyname($_SERVER['REMOTE_ADDR']));
$host['name'] = (gethostbyaddr($_SERVER['REMOTE_ADDR']));
$host['cas'] = date("d.m.Y H:m:s");
/***
* načteme pole ze souboru
***/
$a = nacti_pole();

/***
* na konec pole přidáme nový záznam
***/
$a[] = $host;

/***
* uložíme pole
***/
if(uloz_pole($a) === true)
{
return true;
}
else
{
return false;
}
}

function vypis_tabulku_pristupu()
{
$a = nacti_pole();
$tabulka = '';
for($i = 0;$i < count($a); $i++)
{
$tabulka .= '<tr><td>' . $a[$i]['cas'] . '</td><td>' . $a[$i]['ip'] . '</td><td>' . $a[$i]['name'] . '</td></tr>' . "\n";
}
if($tabulka != '')
{
return "\n<table>" . $tabulka . "</table>";
}
else
{
return false;
}
}
//zapíšeme ip
zjisti_a_zapis_ip();
echo vypis_tabulku_pristupu();
?>

25k_ZZZ
Profil *
tywe krteczku ja miluju ty tvoje nekolikanasobny A4 kodu ;-)
strosse
Profil
Jo to je ono diky moc.
strosse
Profil
Tak ještě jednou dik moc je to přesně to co jsem chtěl
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.