Autor Zpráva
eda
Profil *
Co si myslite o tomto kodu ?Obsahova cast
---

<?php
// def. stranka
if (!$_GET["pageID"])
{
header("location:?pageID=2&ln=cz");
exit();
}

// Nahraje stranku
$page->LoadPage($_GET["pageID"]);
// A vlozi soubor pokud existuje
if (Is_file("pages/".$_GET[pageID].".php"))
include_once("pages/".$_GET[pageID].".php");
?>


</div> <!-- levej content end -->

<div class="right"> <!-- pravej content start -->

<div class="r_menu">
<?php
echo $page->ReturnHref(2);
echo $page->ReturnHref(3);
echo $page->ReturnHref(4);
echo $page->ReturnHref(5);
?>
</div> <!-- /r_menu -->

<div class="r_registrace">
<h1>registrace</h1>
<div style="width: auto; margin-left: 8px; margin-top: 5px; line-height: 140%;">
<?php
$page->LoginBox();
?>
</div>
</div>


--- Zakladni cast

// Db
$db=new DB("localhost","root", "", "database");
$db->query("SET NAMES CP1250");
$page=new page(&$db);

// Eshop
$shop=new Shop(&$db);
$shop->lang=$page->lang;

// Pridani zbozi do kosiku
if($_POST["AddProduct"])
$shop->AddProduct();

// Odstrani zbozi z kosiku
if($_GET["DelProduct"])
$shop->DropProduct($_GET["productID"]);

// Odstrani zbozi z kosiku
if(isset($_GET["Change"]))
$shop->ChangeQuantityProduct();


// Sestaveni HTML podoby webu
include("include/HtmlHeader.php");
include("include/HtmlFooter.php");
k
Profil *
Nechlubil bych se s nim.
25k
Profil *
Hmmm prijde mi normalni, co se ti tam k nezda?
krteczek
Profil
k_25: Ty máš co o kodu psát... blééé
:-)
krteczek
25k
Profil *
Eh?
tiso
Profil
eda
-E-NOTICE Ti nevadí?
-nemáš ošetrené vstupy od užívateľov
-nemáš dobre štruktúrovaný projekt
25k
Profil *
Nejsem eda, ale tohle me zaujalo.

- E-notice je nesmysl, ja ho mam vyply.
- Jak muzes vedet co v tech tridach je, jestli tam neco nepretypovava atd?
- Rozved vice ... takovehle polovysvetleni je k nicemu.
nightfish
Profil
25k
E-notice je nesmysl, ja ho mam vyply.
můžeš napsat, proč je to nesmysl?

eda
header("location:?pageID=2&ln=cz");
podle HTTP protokolu musí být jako obsah hlavičky location absolutní URL (tedy i včetně adresy serveru)
tark
Profil
25k: E-notice není nesmysl, je to naopak sakra užitečná věc... Kvůli tomu jsem udělal tolik chyb jako nikdy předtím...
Mireczech
Profil *
Tohle se neda cist!!! Kod by se mel mit minimalne nejaky odsazovani a prehlednejsi formatovani. Tento jednoduchy kod se da lehce pochopit, ale co kod, ktery bude mit 1000 radku psany timto stylem? Ten kdo by v tom potom mel popripade chledat chybu by sel asi skocit z mostu.
nightfish
Profil
Mireczech
kdyby byl kód uzavřen to <pre></pre>, tak by to možná vypadalo jinak...
takhle zcela určitě není zachováno formátování (více mezer se smrskne do jedné, použito proporcionální písmo, apod.)
25k
Profil *
nightfish> podle HTTP protokolu .... Nevim, ja pouzivam relativni adresovani a nemel jsem nikdy problem.
E-notice proste nepouzivam nemam duvod. K tomu aby mi to psalo ze nemam definovanou promennou to nepotrebuji (Ja definuji vzdy vsechno, nevznikaji mi promenne az pouzitim uzivatele)


Autor sem vyprskl asi kusy kodu z ruznych stranek, mozna kdybychom nahledli do trid, viteli to v PHP editoru (PSPAD, ZEND => odsazeni, formatovani, zvyrazenan syntaxe) tak by to vypadalo jinak.
25k
Profil *
Jinak se distancuji od dalsiho braneni autora (muze aspon podekovat ;p)
tiso
Profil
25k
1. lebo nie každý je ako ty (Ja definuji vzdy vsechno, nevznikaji mi promenne az pouzitim uzivatele) a myslí na bezpečnosť...
Samozrejme že na ostrom serveri treba errory logovať nie zobrazovať, ale je to pomôcka pri vývoji
2. súvisí z 1 - pokiaľ niekto napadne aplikáciu už v podmienke if($_GET["DelProduct"]) tak žiadne ošetrenie v triede o riadok nižšie mu už nepomôže
3. to je nadlho, okrem toho nemám potrebné informácie - rozsah prokjektu, celkovú štruktúru... Z toho čo tu napísal to vyzerá zle...

relatívne adresovanie - to že nemáš problém nie je argument... A neznamená to že ho niekedy mať nebudeš...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0