Autor Zpráva
karosh
Profil
zdravim,

mam mozna zacatecnicky problem.

mam soubor XXXXXXX.jpg, uploaduji ho na server a potrebuju zjistit
jeho koncovku - tj. to "jpg".
je nejaka funkce, ktera retezec "ufikne" odzadu (= na ty 3 znaky - abych dostal
to "jpg", "gif", popr. "png" atd.), nebo je nejaka funkce, ktera zjisti format
obrazku/souboru?

predem diky
habendorf
Profil
Koncovka nehraje žádnou roli. Podle ní typ souboru nezjistíš.
Michalek
Profil
Jako předověření by se kontrola přípony dala použít...

substr("xxxxxx.jpg",-3); // ale bacha na jpeg

$obrazek=getimagesize("xxxxx.jpg"); //$obrazek[2] se pak bude rovnat v případě obrázku 1 = GIF, 2 = JPG, 3 = PNG, 4 = SWF, 5 = PSD, 6 = BMP, 7 = TIFF(intel byte order), 8 = TIFF(motorola byte order), 9 = JPC, 10 = JP2, 11 = JPX, 12 = JB2, 13 = SWC, 14 = IFF, 15 = WBMP, 16 = XBM

Více v manuálu php, kdyžtak.
karosh
Profil
jezisi nojo, na getimagesize jsem uplne zapomnel.
jsem hlava dubova, diky!

habendorf - jasne, myslel jsem spis nez typ souboru
tu koncovku....
llook
Profil
Funkce strrpos (s dvěma R) hledá odzadu, takže: $pripona = substr($nazev_souboru, strrpos($nazev_souboru, "."));
karosh
Profil
llook: jo, to se taky hodi, diky!
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.