Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Nazdarek, mam docela problém...
Mam aplikaci v jejíž adresářové struktuře mám uložené soubory, které se na stránkách zobrazují přihlášeným uživatelům ke stažení. Problém je, jak zajistit aby se k temto souborům nedostali nepřihlášení uživatelé jednoduše zadáním cesty k souboru do adresy v prohlížeči. A také by se k určitým souborům měli dostat pouze uživatelé s danými právy. Ještě teda uvedu, že to potom poběží na 90% na woknech...
Prosím prosím smutně koukám, poraďte někdo...
Dík.
Eddie
Profil
do htaccess daj deny from all a umiestni ho do tej zlozky.
subory volaj pomocou php skriptu...
Anonymní
Profil *
Díky díky, přístup jsem pomocí toho htaccess vyřešil, teď ale moc nevím jak udělat to volání pomocí php skriptu, když chci jednoduše dat do tagu <a> odkaz na ten soubor. Tuším, že je to asi dost blbý dotaz, ale za radu budu vděčný...
Anonymní
Profil *
Tak se mi to povedlo, kdyby to někomu bylo k užitku, ten skript pro vyvolání stáhnutí lib. souboru je následující:


header("Expires: Mon, 1 Apr 1974 05:00:00 GMT");
header("Last-Modified: " . gmdate("D,d M YH:i:s") . " GMT" );
header("Pragma: public");
header("Expires: 0");
header("Cache-Control: must-revalidate, post-check=0, pre-check=0");
header("Cache-Control: private",false);
header("Content-Type: application/force-download");
header("Content-Disposition: attachment; filename="".<<NAZEV_SOUBORU>>."";");
header("Content-Transfer-Encoding: binary");
header("Content-Length: ".@filesize(<<VELIKOST_SOUBORU>>));

//read and send file
readfile(<<CESTA_K_SOUBORU>>);
exit();
Anonymní
Profil *
Od jineho Anonymouse:
Jak je to s funkci readfile a nacitanim velkych souboru - napr. 80 MB? Zvlada to? Nejsou na to aplikovany omezeni serveru pro max. dostupnou pamet pro provedeni skriptu?
Anonymní
Profil *
Pro Anonymouse od jineho Anonymouse:

Tak jsem to zkusil s 18MB filem, což by snad normalne phpko nemělo pobrat a kupodivu funguje. Čekal jsem opak. No tak ma aplikace pobeží na mém serveru, tak snad by ani při opaku neměl být problém, ale pravda, že mě tahle varianta nenapadla a přitom je to docela dobrá úvaha :))
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.