Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
Dobrý den..
akoby ste spravili v php príkaz if. tak aby to fungovalo ze ak predchadzajuca stranka bola taká spravi hento..teda takto:

if(predchadzajuca_stranka=index.php) {
echo "výborne.";
}

dakujem
paulos etruska
Profil
já bych použil $_SERVER["HTTP_REFERER"] , chceš li porovnávat musíš tam dát == místo =
Pavel Strejček
Profil
Aby to bylo spolehlivé, musely by se zapojit $_SESSION.

if ($_SESSION['last_page'] == 'index') {
...
}

případně přes $_COOKIE
Anonymní
Profil *
diki.. a porsim vas.. ja to robim preto lebo si robim prihlasovanie, no aksi mi to nejde.. prosim vas mozete mi srpavit uplne jednoduche prihalsovanie za pouzitia session? Ak nie tak sanic nestane diki moc
Pavel Strejček
Profil
Na to už jsou vytvořené různé návody, například:
http://interval.cz/clanky/zaciname-pouzivat-sessions-v-php/
Pavel Strejček
Profil
ale tam je to dost zastaralé, v podstatě Ti vystačí, dvě funkce:
session_start() - na každé stránce


session_destroy (); a $_SESSION = array(); - při odhlášení

ukládáš a kontroluješ identifikátor uživatele:

$_SESSION['user_id'] = $id_user; // při přihlášení


if (empty($_SESSION['user_id']) || ! platnostId($_SESSION['user_id'])) {
//uživatel nepřihlášen
}

session_destroy (); // při odhlášení
$_SESSION = array();
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.