Autor Zpráva
Anonymní
Profil *
dobre poledne preji,
prosim Vas chtel bych poprosit o radu pri reseni meho problemu a to sice :
vkladam do databaze novinky a jejich soucasti je i obrazek a ten chci pojmenovat jako id_prawe_vkladane_novinky.jpg (napriklad). zjistit id pposledni nbovinky v databazi + pripocist jedna by nebylo problem jenze novinky muze uzivatel i mazat tudiz pri kdybych smazal novinku s id 48 a tedkom bych vkladal dalsi tak by mi to zjistilo max id 47 + 1 = 48 ale diky autoincrementu kdybych vlozil novinku tak by mela id 49! doufam ze to apson nekdo pochopil a mocky dekuji za radu :))
S pozdravem Roman
krteczek
Profil
$dotaz = "select `id` from `novinky` where `id` = MAX(`id`) ";
skus toto :-)
Kajman_
Profil *
raději toto
http://cz.php.net/manual/cs/function.mysql-insert-id.php
25k
Profil *
krteczek ..to uz muze rovnou napsat Select MAX(id) from novinky ne? ;-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.