Autor Zpráva
karel
Profil *
mám na jedné stránce formulář a ošetření jeho výstupu, např takto:


<form method = "post">
<input name="jmeno">
<input type="submit" value="odeslat">
</form>

echo "$_POST['jmeno'] = ".$_POST['jmeno'];


... když se odešle formulář s vyplněným jménem, napíše, že $_POST['jmeno'] se rovná
to jméno. Když se ale dá aktualizovat stárnka prohlížeče, odešle mi to formulář znova,
což je ale problém, když nejen vypisuji na obrazovku, ale když chci i něco uložid do DB.

dá se nějak zajistit, aby při kliknutí na Refresh tlačítko se formulář znovu neodesílal?

díky za radu.

K
karel
Profil *
nikdo?
napadlo mě ... možná nějaké řešené se statickými proměnnými?
tiso
Profil
Po odoslaní formulára ho spracuj a presmeruj na inú stránku.
karel
Profil *
no, to bych ho mohl přesměrovat (klidně i na tu samou), ale jak?
none
Profil
<form action="zpracuj.php" method = "post">
proste das to zpracovani db do jiheho osuboru a odkazes na nej.
karel
Profil *
no, to já vím :)
ale já bych chtěl mít celou "aplikaci" v souboru index.php, tak jak jsem naznačil nahoře,
(aplikace je na http://karelkristal.php5.cz). Je přesto možné ošetřit, aby se nepodařilo uložit jeden diskusní příspěvek (společensky naprosto nesprávným :)) kliknutím na Refresh?
k.
none
Profil
TAK UDELEJ KONTROLNI KOD
karel
Profil *
HA, to zní dobře, mohl bys mě, prosím, nějak nasměrovat? Tuším, že se někde dá o tom něco přečíst?
K.
Peca
Profil
Nestačilo by jednoduše po zpracování formuláře použít header("Location: http://karelkristal.php5.cz"); ?
Pavel Strejček
Profil
Viz

http://diskuse.jakpsatweb.cz/index.php?action=vthread&forum=9&topic=37 073
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.