Autor Zpráva
Fojta
Profil
Dobry den,
mam webovou html stranku,ktera ma dalsich x casti. Kdyz chci treba zmenit nejakou formalitu v menu tak musim v kazde strance mechanicky zmenit to same. Potrebuji aby index byl jediny a obsah ktery potrebuju byl nacitan z databaze(napr. index.php?id=download nebo index.php?id=1). Problem uz se vyskit v tematu "PHP odkazy".
Dikec Fojta
joejoe
Profil *
asi nejjednodussi konstrukce:

include('hlavicka.php'); // <html> <logo>
include('menu.php'); // jednotlive polozky menu
include('obsah_stranky.php') // to co se bude nacitat z databaze
include('zapati.php'); // </html>
Alphard
Profil
http://firstpage.wz.cz/?page=zacatek

toto je bez MySQL, ale jeho doplnění je už jen detail
Pavel Strejček
Profil
Doporučuji použít nějaký šablonový systém např. Smarty.
Fojta
Profil
for Alphard:
diky to je goog :) tak bych to chtel udelat jen ta mysql mi tam chybi,sem v php fakt zacatecnik tak nevim jak bych do toho zamontoval databazi :(
Anonymní
Profil *
Cus, nevim jestli sem pochopil dotaz, ale nemoh by si tam dát tohle?

switch ($_GET[page]){
case "1":
include ("uvod.php");
break;
case "2":
include ("necoomne.php");
break;
case "3":
include ("mojefotky.php");
break;
}

no a to bys proste vlozil tam kde chces mit ten obsah kterej se bude menit a kdyz budes mit stranku index.php?page=1 - tak tam bude vlozena stranka uvod.php ale jak page zmenis na 2 tak tam bude zase necoomne.php atd... Doufam ze me chapes
Fojta
Profil
vemte to tak ze mam 50 clanku a mam je v databazi a potrebuju abych nemel 50html stranek...potrebuju mit jeden index a clanky by se nahravaly z databaze
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.