Autor Zpráva
O
Profil *
Dobrý den, vytvářím náhledy pomocí skriptu a mám problém, kdy mi na jednom serveru program nefunguje / jinde jo. Originální soubor načítám z formuláře (<input type="file" ...). Uměl by někdo poradit? děkuji moc.

vyhazuje to tyto chyby:

Warning: getimagesize(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp/php7dPPTx) is not within the allowed path(s): (/home/domains/moldavites.apl.quin.cz/node0/domain_home:/usr/share/pea r/) in /home/domains/moldavites.apl.quin.cz/node0/domain_home/www/admin/funct ion.inc.php on line 354

Warning: getimagesize(/tmp/php7dPPTx): failed to open stream: Operation not permitted in /home/domains/moldavites.apl.quin.cz/node0/domain_home/www/admin/funct ion.inc.php on line 354

Warning: imagecreatefromjpeg(): open_basedir restriction in effect. File(/tmp/php7dPPTx) is not within the allowed path(s): (/home/domains/moldavites.apl.quin.cz/node0/domain_home:/usr/share/pea r/) in /home/domains/moldavites.apl.quin.cz/node0/domain_home/www/admin/funct ion.inc.php on line 357

Warning: imagecreatefromjpeg(/tmp/php7dPPTx): failed to open stream: Operation not permitted in /home/domains/moldavites.apl.quin.cz/node0/domain_home/www/admin/funct ion.inc.php on line 357

Warning: imagecopyresampled(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/domains/moldavites.apl.quin.cz/node0/domain_home/www/admin/funct ion.inc.php on line 361

Warning: imagedestroy(): supplied argument is not a valid Image resource in /home/domains/moldavites.apl.quin.cz/node0/domain_home/www/admin/funct ion.inc.php on line 364


skript je zhruba:

function uploadImage($dir_name,$num_of_photo){

if(isset($_FILES["photo".$num_of_photo]) && $_FILES["photo".$num_of_photo]['name'] != ""){

if(is_uploaded_file($_FILES['photo'.$num_of_photo]['tmp_name'])){

if($_FILES['photo'.$num_of_photo]['type'] == "image/jpeg"){


$path_to_new_orig = "../_img/foto/".$dir_name."/ORIG-".$dir_name."-".$num_of_photo.".".$ty pe_of_file;

//vytvoření náhledu
$size=getimageSize($_FILES['photo'.$num_of_photo]['tmp_name']);

if($type_of_file == "png")$input=ImageCreateFromPng($_FILES['photo'.$num_of_photo]['tmp_na me']);
else $input=ImageCreateFromJpeg($_FILES['photo'.$num_of_photo]['tmp_name']) ;

$output=ImageCreateTrueColor(175,116);

ImageCopyResampled($output,$input,0,0,0,0,175,116,$size[0],$size[1]) ;
ImageJpeg($output,"../_img/foto/".$dir_name."/thumb-".$dir_name."-".$ num_of_photo.".".$type_of_file);
ImageDestroy($output);
ImageDestroy($input);

if($num_of_photo == 1){
//zkopírování hlavního fota na server
$result = move_uploaded_file($_FILES['photo'.$num_of_photo]['tmp_name'],$path_to _new_orig);

}

return "true";

}

}

}
Anonymní
Profil *
tak to je celkem jasný ne? jeden server ti nepodporuje požadovanou funkci gd knihovny ne?
syky01
Profil
Anonymní
dovolím si nesouhlasit. Podle výpisu chyb je problém s otevřením souboru, a ne s neznamou funkci. Chyba je podle mě v tom nahrávání na správnou adresu. Bohužel víc poradit neumím
sicario
Profil
Pokud se nepletu, funguje upload asi takto:
Po odeslani formulare uzivatelem, se soubor nahraje do nejakeho adresare na serveru, ktery je mimo koren tveho webu. Pro dalsi operace s nahranym souborem je nutne jej nejprve zkopirovat do adresare, ke kteremu mas pristup.
d
Profil *
Zasláno: 18.1.2007 12:08:50
Citovat


Pokud se nepletu, funguje upload asi takto:
Po odeslani formulare uzivatelem, se soubor nahraje do nejakeho adresare na serveru, ktery je mimo koren tveho webu. Pro dalsi operace s nahranym souborem je nutne jej nejprve zkopirovat do adresare, ke kteremu mas pristup.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.