Autor Zpráva
lovec
Profil *
Dobry den, chtel bych udelat zobrazovani progress baru pri odesilani formulare (muze se pres nejak uploudovat celkem velke soubory, tak proto)

Nasel jsem sice nejake reseni, ale poradne mi nefungovala. Nevite o nejakem dobrem reseni?
souki
Profil
Pokud vím tak to rozumně udělat nejde... Jedině přes CGI nebo nějaký patch na Apache
Anonymní
Profil *
http://ajaxian.com/archives/asynchronous-file-upload-with-ajax-progres s-bar-in-php
zvo
Profil
Taky bych to potřeboval.. Nevíte někdo o něčem ?
koudi
Profil
Nevíte někdo o něčem ?
Co třeba ten link nad tvým příspěvkem?
zvo
Profil
Co třeba ten link nad tvým příspěvkem?

Zkoušel jsem, ale bohužel link na stažení v příspěvku už nefunguje (404 error) :-(
koudi
Profil
Aha. No možná jsi to mohl napsat, vypadalo to, že jsi se ani neobtěžoval se tam podívat :)
llook
Profil
Odkaz na stažení kompletních kódů už nefunguje, samotný článek ( http://tomas.epineer.se/archives/3 ) jo. Ve zkratce - soubor se neodesílá na PHP skript, ale nějaký CGI skript (v tomto případě Perl), který během přijímání souboru do dočasného souboru ukládá číslo - kolik toho už bylo přijato - a pak je PHP skript, který Ajaxu tohle číslo servíruje.

Pokud vám hosting neumožní CGI skripty (většina low-endových hostingů), máte prostě smůlu. PHP tohle neumí (možná to bude umět PHP6, hehe :-) ).
djlj
Profil
možná to bude umět PHP6
Nevíš, jestli to v php6 už nějak jde? Mám ho totiž nainstalované vedle php5 a php4, tak že bych ho nějak využil :).
llook
Profil
To nevím, vážněji se o PHP6 začnu zajímat, až vyjde první verze určená pro produkční prostředí, tj. tak rok předtím, než se to začne skutečně používat...

Nedalo mi to a trochu jsem pohledal. Existuje PECL rozšíření uploadprogress pro PHP 5.2, které by to nějak mělo umět. Nainstalovat tohle rozšíření musí webhoster.
djlj
Profil
llook
Supr, díky. Jdu si to nainstalovat, a pak sem napíšu, jak to funguje :).
djlj
Profil
Opravdu to funguje, viz Megaupload.cz.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.