Autor Zpráva
jijik
Profil *
zdravicko...
mam malinky problem, delam podle knizky jednoduchy php ale zasekl jsem se...
mam 3 soubory: prace.php aplikace.php a jmeno.php

v praci mam:

<form name="frmJobApp" method="post" action="aplikace.php">
Vase jmeno:
<input name="jmeno" type="text" ><br />
<input name="zadat" type="submit" value="O.k." />


v aplikaci mam:

vitejte<br>
<?php echo $_POST['jmeno']; ?>

<a target="_top" href="jmeno.php?jmeno=<?php echo $_POST['jmeno']; ?>">jmeno</a>


a ve jmeno mam:

jmeno je <br>
<?php echo $_POST['jmeno']; ?>


melo by se na prvni strance zadat jmeno, na druhe by se melo vypsat a na treti take, tam uz se ale nezobrazuje, viz:

http://jijik.xf.cz/prace.php

predem diky za rady :)
Alphard
Profil
do 3,. scriptu předáváš jméno pomocí get:
jmeno je <br>
<?php echo $_GET['jmeno']; ?>
jijik
Profil *
jo diky uz to jede... ta knizka totiz vzdy uvadi jen $jmeno takze ja nevim cim to nahrazovat, jde nejak jednoduse pochopit post / get? co je tedy na co?
Retal
Profil
Zjednodušeně: $_GET je to, co je v adrese (třeba v tomhle vlákně $_GET['action'] == 'vthread', $_GET['topic'] == 42204), $_POST je to, co se odesílá mimo adresu (třeba formulářem).
jijik
Profil *
oki diky moc ... snad sem to pochopil... takze pro normalni vypsani promene treba z formulare pouziju post, ale pokud je to neco s url tak get ok?
nightfish
Profil
jijik
pokud je něco z URL, nebo z formuláře, který má nastaveno method="get", tak přes $_GET
pokud je to z formuláře, který má nastaveno method="post", tak přes $_POST
jijik
Profil *
diky moc
Ponco
Profil *
1) je to asi koli tomu, ze mas REGISTER_GLOBALS OFF, v php.ini prestav na ON
2) mozes to vyriesit aj tym, ze na zaciatok scriptu pridas extract($_REQUEST); - je to pole vs. premennych predavanych cez GET, POST a COOKIE. extract ich rozdeli, a budu pristupne aj podla $mena_premennej.
popripade mozes pouzit extract($HTTP_GET_VARS); detto POST a COOKIE
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.