21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
piko
Profil *
mam este jeden problem , ako na obrazky v php, ako pracuju tie odkazy na ne , prosim nejaky podrobny a zrozumitelny popis, som v tom zaciatocnik
23k
Profil *
Poloz svuj dotaz do formy aby ho lidé chápali ...
ronnie
Profil
Možná by se ti hodil tenhle odkaz http://interval.cz/serial.asp?serial=184
piko
Profil *
23k ako sa "ukladaju" obrazky do databazy, cize do databazy asi tazko, ale co viem pracuje to formou odlazou na adresar/obrazok, je to lepsie vysvetlenie, nieco ako toto toto
Hugo
Profil
Do databaze muzes vlozit fotku. Staci si udelat sloupec typu BLOB. Ale muzou s tim byt problemy. Proto se to nekdy resi tak, ze se do db vlozi odkaz na ten obrazek.

Pokud chces hotovy skript, tak pohledej na netu.
piko
Profil *
no a ako sa tam to vlozi, neporadis?ako to vyzera
Hugo
Profil
Pokud neumis vubec delat s PHP/MySQL tak se podivej treba na LinuxSoft, tam bezel dobry serial o PHP.
piko
Profil *
viem nieco, nejaky chat uz viem urobit, no ten zaklad aby to slo, len tie obrazky no ja neviem nechapem to
Hugo
Profil
Pisu z hlavy:

Nejdriv ten obrazek prozen pres funkci AddSlashes a potom ho vloz pres sql dotaz do DB. Pole musi byt binarni - tzn. BLOB (Medium blob ...).

Nikdy sem to ovsem jeste nepouzil, ale pry jsou obcas problemy - zavisi to hlavne na db serveru
23k
Profil *
Podle me je lepsi do DB ukladat pouze nazevobrazku a jeho priponu a samotny obrazek uploadovat na server do adresare obrazky a treba jeste to rozclenit do podadresaru A-Z.
piko
Profil *
23k ako to myslis, mohol by si byt trochu konkretnejsi? dakujem
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0