Autor Zpráva
icka
Profil *
Poraďte mi prosím, čím to může být, že mi nefunguje proměnná $_POST[nazev] převzatá z formuláře metodou POST. V tomto případě přece nerozhoduje zda je register globals na on nebo off ne?
Wan-To
Profil *
Pošli konkrétní příklad. Register_globals o tom opravdu nerozhoduje.
icka
Profil *
Aplikace:

<HTML>
<HEAD>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1250">
<TITLE>..:: ÚPRAVA SMS INZERCE ::..</TITLE>
</HEAD>
<BODY bgcolor="#EFEFEF" topmargin="0" leftmargin="0">

<FORM ACTION="<?php echo $PHP_SELF ?>" METHOD="POST" ENCTYPE="multipart/form-data">
<table border="0" width="100%" cellspacing="2" cellpadding="2" bgcolor="#000000">
<tr>
<td width="3%">
<a href="<?php echo "$PHP_SELF?napoveda" ?>" title="Nápověda"><img src="help.gif" border="0" width="25" height="25"></a>
</td>
<td>
<font face="Arial" color="#FFFFFF" size="2"><b>
Vložte SMS soubor:</b>
</font><INPUT TYPE="file" NAME="soubor" SIZE="40">
</td>
<td align="right">
<INPUT TYPE="submit" NAME="ok" VALUE="uprav soubor">
</td>
</tr>
</table>
</FORM>

<?php
if ($_POST['ok'] == "uprav soubor") {
if ($_POST['soubor_name'] != "") {
if ($_POST['soubor_type'] == "text/plain") {
$cteni = fopen ($_POST['soubor'], "r");
echo "<font size=\"1\">";
while (!feof ($cteni)) {
$original = fgets($cteni, 4096); // načtení řádku
$zmena1 = str_replace('|"'," ", $original); // záměna "|"
$zmena2 = str_replace("SMSBOX","IN BSPOJ", $zmena1); // záměna SMSBOXU
$zkraceni = substr($zmena2, 6, -47); // odříznutí nepotřebných položek
if ($zkraceni != "") echo '§ '.$zkraceni."<br>"; // formát zobrazení řádku
}
fclose ($cteni);
echo "</font>";
} else $chyba = "Nesprávný typ souboru!";
} else $chyba = "Nezadali jste soubor!";
if ($chyba) echo "<blockquote>Aplikace hlásí: <blockquote><font color=\"red\" size=\"2\"><b>$chyba</b></font></blockquote></blockquote>";
}
?>
</BODY>
</HTML>
Wan-To
Profil *
Jak se to chová?
juneau
Profil
ted si nejsem jistej, ale nemel bys psat misto $_POST['soubor_name'] neco jako $_FILES['soubor']['name'] ?
juneau
Profil
<?php echo "$PHP_SELF?napoveda" ?> ... ono to funguje bez ukoncovaciho stredniku pro echo?
Wan-To
Profil *
Jeden příkaz bez středníku funguje. Jinak by se vypsala syntaktická chyba.
Hugo
Profil
Pro vkladani souboru se skutecne musi pouzivat pole $_FILES.
icka
Profil *
Jo, skvělé... funguje typ
$_FILES[soubor][name]
$_FILES[soubor][type]
ale potřeboval bych ještě 2 věci..
Neumím vyvolat celou cestu souboru z localu tzn. $_FILES[soubor] a za druhé vysvětlete mi prosím někdo, jaký je rozdíl
mezi $_POST['promenna'] a $_POST[promenna]. Diky
23k
Profil *
zadna, nicmene to druhe se nedoporucuje.
oktam.
Profil *
<form method="post" enctype="multipart/form-data">
<input type=hidden name=send value=true>
<input name="userfile[]" type="file">
<input type="submit" value="upload">
</form>

<?
$cesta = './'; //uploadovany subor sa ulozi do adresara, kde je skript

if ($_POST['send'] == 'true') {
$open_temp_file = fopen($_FILES['userfile']['tmp_name'][0], 'r');
//otvorenie docastneho suboru

$temp_file = fread($open_temp_file, $_FILES['userfile']['size'][0]);
//precitanie obsahu docastneho suboru

$open_new = fopen($cesta.$_FILES['userfile']['name'][0], 'w');
//vytvorenie noveho suboru, kde sa ulozi uploadovany subor

fputs($open_new,$temp_file);
//vlozenie obsahu uploadovaneho suboru
}
?>
oktam.
Profil *
este dotaz: ak sa formular odosiela rovnakemu suboru v akom je dany formular tak sa action nemusi pisat. resp: action="?".
icka
Profil *
zadna, nicmene to druhe se nedoporucuje.

23k Můžu vědět co se nedoporučuje?
icka
Profil *
Jinak díky, funguje mi to dle oktam. (snad je to správnější metoda), ale moudrej z toho fakt moc nejsem...
23k
Profil *
* $var[neco] - funguje ale nedoporucuje se to.

Takze to pis $var['neco'] nebo $var["neco"]
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.