Autor Zpráva
koshee84
Profil
Zdravím,
prosím o pomoc. Potřebuji pomoci se skriptem, který bude uploadovat obrázky na server. Nebude se využívat formulář, jen pole se seznamem odkazů na obrázky.
Vytvořil jsem toto:


$odkaz=array('http://neco.cz/59.jpg','http://neco.cz/60.jpg');

foreach($odkaz as $userfile){

echo '<img src="'.$userfile.'"><br>';

$userfile_name = substr(strrchr($userfile, "/"), 1);

$ary_header = get_headers($userfile, 1);
$userfile_size = $ary_header['Content-Length'];
$type = $ary_header['Content-Type'];


$UPLOAD = fopen( $userfile, "r" );
$contents = fread( $UPLOAD,$userfile_size);
fclose( $UPLOAD );
$SAVEFILE = fopen("data/".$userfile_name, "wb" );
if(fwrite( $SAVEFILE, $contents, $userfile_size))
{
echo 'Soubor '.$userfile_name.' o velikosti '.$userfile_size.'B se podařilo nahrát na server <br>';
echo 'Soubor je umístěn <a href="data/'.$userfile_name.'">ZDE</a><br>';
echo '<img src="data/'.$userfile_name.'"><hr>';
}
else
{
echo '<font color="red">Soubor se nepovedlo nahrát na server!</font><br>';
}

fclose( $SAVEFILE );
}


Toto korektně funguje pro textové soubory, obrázku to uloží vždy jen část(horní cca 1 třetina).
Děkuji za rady
WertriK
Profil
Něco podobného se stalo i mě, zkus

$contents = fread($UPLOAD, 99999);

popřípadě jinou fci na načítání obsahu

file_get_contents();
vendo
Profil
Zdravím, koshee84

Nedalo by sa takýto skript napísať tak, aby nebolo nutné vypisovať názvy obrázkov, proste by sa iba vyhľadal adresár, a uplodovalo by sa to tak, že by sa to neukladalo ako file.jpg, ale do DB???Zároveň by sa vytvorila záložka - na spôspob CARD - pre každý takýto adresár zvlášť, takže by nebol problém zverejňiť napr. fotky pre každú adresu zvlášť v thumbnailoch, - aby sa rýchlo načítali - a zväčšeniana by sa zobrazila na kliknutie do thumbnailu napr. v sólo okne... ??? Dík
tiso
Profil
vendo
nedalo...
Joker
Profil
koshee84
Zkusil bych file_get_contents(). Alespoň v PHP manuálu se píše, že je to nejlepší způsob, jak načíst soubor do řetězce.
vendo
Profil
No a potom ako sa to robí tak, aby sa človek nemusel pravou rukou škrabať za ľavým uchom??? Veď aj mrkvičkársky access má možnosť ukladania netextových objektov do DB!!! Naozaj si neviem predstaviť semi-profesionálnu fotogalériu, aby bolo nutné po každý raz ručne vkladať alebo mazať 500 a viac súborov!!!
tiso
Profil
vendo
...na to sú klient-server aplikácie...
PHP nedokáže všetko...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.