Autor Zpráva
dynamo37
Profil
Ahoj,
Do tabulky databáze mysql si ukládám obrázky do sloupce typu blob.
Ale mám problém s jejich zobrazením.
Skript pro to zobrazení vypadá následovně:

// spojení s db atd.....
$sql = "SELECT DATA FROM table WHERE id=1";
$result = mysql_query($sql);
$data = mysql_fetch_assoc($result);

header("Content-Type: image/jpeg");
echo $data['data'];

A vysledek tohoto skriptu je pouze to, že se mi vypíše adresa skriptu:
http://localhost/test/show_image.php

Kde muze byt chyba?
Diky za rady.
Dero
Profil
dynamo37: Především neuváděj adresu ve tvaru localhost. Localhost na každém počítači odkazuje samo na sebe, takže se nikdo z nás nepodívá. Pokud máš veřejnou IP, tak uveď ji, nebo to nakopíruj někam na web.
djlj
Profil
Dero
On to asi myslel tak, že tohle mu to vypíše, ne abychom se na tu adresu podívali…

dynamo37
Máš v databázi uložený správně obsah toho obrázku? Používám totiž něco podobného, co ty, a funguje mi to v pořádku.
dynamo37
Profil
A jak zjistim jestli to mam v db spravne ulozene? Kdyz se podivam pres phpmyadmin tak mi to u toho sloupce data pise napr. [BLOB - 36.5 kB]. A ta velikost je spravna.
nightfish
Profil
dynamo37
zakomentuj ten řádek s header("Content-type..."), otevři znovu - mělo by ti to vypsat ten JPEG soubor v binární podobě - podívej se, zda-li je od 6. znaku v souboru napsáno JFIF
pakliže ano, soubor by měl být v pořádku
pokud ne, tak tam možná bude nějaká chybová hláška apod.

jinak ten skript vypadá v pořádku
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.