Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
vendo Profil |
#1 · Zasláno: 30. 1. 2007, 03:20:18
Poprosím všeobecne, ak ste niekde niekdo videli niečo podobné - pošlite pre inšpiráciu(aj čiastkové kódy či riešenia):
Predmetom zájmu je foptogaléria, a to nasledovná: možnosť hromadného a automatického uploadu iba zadaním názvu foldra - proste by sa iba vyhľadal adresár, a uplodovalo by sa to tak, že by sa to neukladalo ako file.jpg, ale do DB??? Zároveň by sa vytvorila záložka - na spôspob CARD - pre každý takýto adresár zvlášť, takže by nebol problém zverejňiť napr. fotky pre každú adresu zvlášť v thumbnailoch, - aby sa rýchlo načítali - a zväčšenina by sa zobrazila na kliknutie do thumbnailu napr. v sólo okne... ??? Prakticky by to vyzeralo tak, že ak nafotím nejakú tému alebo akciu, aby som to nemusel celú večnoosť uploadovať, najmä ak sa jedná o 500 a viac fotiek. Malo by sa to uložiť už pri uploade do DB 2x - malý aj veľký obrázok, aby sa obišla nutnosť pouťitia GD knižnice, keďže jej použitie nemusí byť isté. Taktiež by mala byť aj možnosť hromadného odstraňovanie fotiek, a prípadne aj editácie textu k foto či poradia fotiek. a NA ZáVER OTáZKA, KTORá VšAK PATRí DO INéHO typu fotogalérie: videl niekto Javascript, ktorý zabezpečuje, aby thumbnaily boli v jednom riadku /alebo stĺpci/ a pohybovali sa /zprava doľava/??? Niečo podobné bolo na hollywood.com, ale tam to išlo trošku inak... A ešte ku zobrazovaciemu skriptu - ako zabezpečiť, aby skript inteligentne rozoznal, ako treba zobraziť fotku na výšku a šírku??? Povedzme, že každá fotka sa zobrazí v DIVe 100 x výška 120, a fotka bude mať dlšiu stranu okolo 80 ... lenže ak má byť nahratie a upload automatické, treba aj automaticky rozoznať tento parameter. Videl som to riešiť výrezmi na štvorec, ale nezdá sa mi to pravé orechové... Dopredu vďaka za inšpiráciu... |
||
Časová prodleva: 19 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0