Autor Zpráva
Paulí
Profil *
Prosím o pomoc .....
Chtěl bych udělat na webu administraci a chtěl bych , aby se mi v nějaké tabulce nebo rámečku zobrazoval obsah souboru php , ale tak jak ten soubor původně vypadá , a ne už zformovaný do html , třeba joko když na té stránce zadám "ukaž zdrojový kod" - to co bych chtěl měli kdysy na serveru webzdarma.cz , ale už to tam nemaj (mají už tam pouze připojení ftp)
Pomohl by mi někdo a nebo alespoň něco odpověděl na tuto žádost ??? Prosííííím ........ děkuji .......... s pozdravem Paulí .........
Paulí
Profil *
Prosííííííííííííííííííííííím
tiso
Profil
funkcie highlight_file, highlight_string na php.net

A chovaj sa, na Tvoje prosim nie je nikto zvedavý.
k
Profil *
fopen()
Paulí
Profil *
Děkuji , za Vaše odpovědi , ale nějak jsem nepřišel na to , jak se to používá (zkoušel jsem to tak , jak jste mi poradily <? fopen("1.php"); ?> a nefunguje to a to highlight_file a highlight_string nevím , jak použít)....... mohl by mi někdo prosím pomoct ??? .... děkuji ...... s pozdravem Paulí
habendorf
Profil
Paulí: RTFM
Paulí
Profil *
Tam toho je ... to bych četl dobu - nešlo by to zestručnit ??? prosííím
DJ Miky
Profil
Paulí
Zkus si přečíst jen to, co se vztahuje na highlight_string a highlight_file. To jsou jen dvě krátké stránky.
Paulí
Profil *
Tak jsem zkusil to "fopen" a dal jsem

<?
$fp = fopen ("http://88.102.78.133/1.php", "w");
echo $fp
?>

a píše mi to : "Resource id #1" - proč ???
k
Profil *
http://cz.php.net/manual/cs/function.highlight-file.php

tu funkci fopen() vubec neber uvahu neprecetl jsem si poradne tvuj problem.
DJ Miky
Profil
tu funkci fopen() vubec neber uvahu neprecetl jsem si poradne tvuj problem.

S fopen by to taky šlo, ale muselo by to být povolené a muselo by se to vypisovat pomocí echo fread a ne pouze echem na identifikátor.
k
Profil *
DJ Miky
ale nemel by zvyraznenou syntaxi.
Paulí
Profil *
ta funkce highligt file mě funguje , ale kde mám nastavit ten soubor , ze kterého chci číst zdrojový kod ??? to jejich php na funkci highligt file zní :

<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Zobrazení zdroje</TITLE>
</HEAD>
<BODY BGCOLOR="white">
<?php
$script = getenv ("PATH_TRANSLATED");
if(!$script) {
echo "<BR><B>CHYBA: Je potřeba název skriptu!</B><BR>";
} else {
if (ereg("(.php|.inc)$",$script)) {
echo "<H1>Zdroj souboru: $PATH_INFO</H1> <HR> ";
highlight_file($script);
} else {
echo "<H1>CHYBA: Povoleny jsou pouze soubory s příponou .php nebo .inc!</H1>";
}
}
echo "<HR>Zpracováno: ".date("Y/M/d H:i:s",time());
?>
</BODY>
</HTML>

Vidíte tam někdo místo v uvozovkách , kam bych mohl napsat 1.php ????
Děkuji za Vaše odpovědi
DJ Miky
Profil
$script = getenv ("PATH_TRANSLATED");

Zvýrazní to aktuální soubor. Stačí to změnit na:
$script = "./1.php";
Paulí
Profil *
Jo už to funguje .....

Děkuji , děkuji a děkuji moc všem , ketří se podíleli na pomoci .......

Děkuji

S pozdravem Paulí
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.