Autor Zpráva
HGD
Profil
zdravim šechny.
Mam problem, už zase :D
mam script:
<?php


if ($akce == "Upload") {

if ($soubor_type == "image/jpeg" or $soubor_type="image/gif") {
if (move_uploaded_file ($soubor, "leden07/$soubor_name")) {
$size=$soubor_size;
$soubor_size = ($size > 512)?( ($size/1024 > 512) ?sprintf("%.02f MB",($size/1024)/1024) :sprintf("%.02f kB",$size/1024)) :sprintf("%d B",$size);
print "Soubor <b>$soubor_name</b> o velikosti <b>$soubor_size</b> byl úspěšně nahrán na server<BR>";
}
else {
print "Při nahrávání souboru došlo k chybě!<BR>";
}
}
else {
print "Soubor není povoleného typu!<BR>";
}
}
?>

a potřeboval bych, abych omezil upload jen na typy *.jpg, *.png, *.gif
DJ Miky
Profil
Vždyť už tam na to máš podmínku:

if ($soubor_type == "image/jpeg" or $soubor_type="image/gif")

Stačí tam jen dodat image/png.

EDIT: A radši používej $_FILES['soubor']['name'] místo $soubor_name atp. - kvůli register_globals off a bezpečnosti.
HGD
Profil
nj, ale když tam mam tohle, tam mi tam de nahrát všechno,a když tam nechap jen jpeg, tak tam de jenom jpeg.

Jo a nahradil sem $soubor_name za $_FILES['soubor']['name'] a hází to tuhle chybu:
Parse error: parse error, expecting `T_STRING' or `T_VARIABLE' or `T_NUM_STRING' in /3w/xf.cz/h/h-upload/upload.php on line 40
WertriK
Profil
if (move_uploaded_file ($_FILES['soubor']['tmp_name'] , "leden07/".$_FILES['soubor']['name'] )) {

..
..
..
print "Soubor <b>".$_FILES['soubor']['name']."</b> o velikosti <b>".$_FILES['soubor']['size']."</b> byl úspěšně nahrán na server<BR>";
Dero
Profil
if ($soubor_type == "image/jpeg" or $soubor_type="image/gif")

Druhá část podmínky obsahuje jen jedno rovnítko (přiřazování) místo dvojrovnítka (rovnost).

Správně je to takhle:

if ($soubor_type == "image/jpeg" or $soubor_type=="image/gif")
HGD
Profil
ok, díky Dero! dělalo ot to "=" a ještě bych něco potřeboval.
Po uploadu když mi vyhodí nějaký chybový hlášení, tak bych potřeboval aby se mi nezobrazila červená část, ale modré části jsou již PHP script


takže kód je takto:
<tr>

<td width="650" height="30" align="center" background="body.gif" colspan="3">
<b><font size="2" face="Verdana" color="#FFE1B9">Náhled:</font></b></td>
</tr>
<tr>
<td width="650" height="50" align="center" background="body.gif" colspan="3">
<?php echo "<img src=http://h-upload.xf.cz/leden07/$soubor_name>";?></td>
</tr>
<tr>
<td width="650" height="130" align="center" background="body.gif" colspan="3" valign="top">
<p style="margin-top: 6; margin-bottom: 6"><b>
<font color="#FFE1B9" size="2" face="Verdana">URL obrázku:</font></b></p>
<p style="margin-top: 6; margin-bottom: 6"><font face="Verdana" size="2">
<?php echo"http://h-upload.xf.cz/leden07/$soubor_name";?></font></p>
<p style="margin-top: 6; margin-bottom: 6"><b>
<font color="#FFE1B9" size="2" face="Verdana">phpBB kód:</font></b></p>
<p style="margin-top: 6; margin-bottom: 6"><span lang="en-us">
<font face="Verdana" size="2">[img]</font></span><font face="Verdana" size="2"><?php echo"http://h-upload.xf.cz/leden07/$soubor_name";?></font><span lang="en-us"><font face="Verdana" size="2">[/img]</font></span></td>
</tr>
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.