Autor Zpráva
XKrik
Profil
Zdravim, mam tu takovej problémek s gd knihovnou, může mi někdo říct, proč mi toto nefunguje?!?
Nehlásí to žádné errory, ale obrázek se prostě nezobrazíí

<?php
$x = 200;
$y = 80;
$obrazek = imagecreatetruecolor($x,$y);
header ("Content-type: image/png");
imagepng($obrazek);
?>
Hugo
Profil
XKrik

A co bys chtěl vidět? Nic jsi do toho obrázku nevložil.
XKrik
Profil
no je trošku osekanej script, původně sem to měl mnohem delší, tak sem to dosekal až do tohodle :D
no, ale přeci funkce imagecreatetruecolor má udělat černé pozadí a mě se neudělá ani ta velikost toho obrázku, prostě nic
XKrik
Profil
trošku méně osekaná verze :
	$x = 200;

$y = 80;
$obrazek = imagecreatetruecolor($x,$y);
$barva = imagecolorallocate($obrazek,100,100,100);
ImageTTFText($obrazek, rand(25,30), rand(-40,40), 20, 40, $barva, "font/over_obrazek.TTF", 'hi');


header ("Content-type: image/png"); // při vypnutí errory nehlásí
imagepng($obrazek);

také nefunguje :(
Alphard
Profil
<?php
$x = 200;
$y = 80;
$obrazek = imagecreatetruecolor($x,$y);
header ("Content-type: image/png");
imagepng($obrazek);
?>


tohle mi vrátí černý obdélník, je povolená GD knihovna a zobrazení chyb?
XKrik
Profil
no právě to má vyhodit černý obdélník!
GD mam povolenou:
_______________________________
GD Support enabled
GD Version bundled (2.0.28 compatible)
FreeType Support enabled
FreeType Linkage with freetype
FreeType Version 2.2.1
GIF Read Support enabled
GIF Create Support enabled
JPG Support enabled
PNG Support enabled
WBMP Support enabled
XBM Support enabled
______________________________
Nemůže to být kódováním?
//php.ini
gd.jpeg_ignore_warning = 1
//
Alphard
Profil
není před tím nějaký výstup?
XKrik
Profil
není, to by hulákal header :(
XKrik
Profil
hmm ta GD knihovna mi už začíná pořádně .....
Povolená je, ale nechce fungovat nikde, u ničeho :(
Není něco jinýho pro PHP než GD?
DoubleThink
Profil *
Není něco jinýho pro PHP než GD?
Kromě nezávislého externího CGI asi ne.
Taky to můžeš udělat jako phpBB - to skládá CAPTCHA PNG z textových řetězců textovými funkcemi ;) (proto je taky mimochodem už k ničemu - roboti se ho naučili číst)

Chyba musí být někde v nastavení serveru/interpreta.
XKrik
Profil
hmm tak to není kódováním, protože na real serverech mi to de :(
na localhostu nikoliv, gd si hraje, že tam je a přitom nefunguje :(
asi mam špatně nastavenýho apache :'(
XKrik
Profil
tak sem na to přišel ;)
udělal sem v httpd.conf toto :
AddDefaultCharset UTF-8
->
#AddDefaultCharset UTF-8

A už to frčí :)))
XKrik
Profil
né, tak to nebylo tutim, ale includovanýma souborama, který měli za sebou pár mezer :D
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.