Autor Zpráva
Mireczech
Profil
Zdravim,
potreboval bych poradit. Podle referencni prirucky na php.net by tento kod

<?
$browser = get_browser(null, true);
print_r($browser);
?>

by mel vratit

Array
(
[browser_name_regex] => ^mozilla/5.0 (windows; .; windows nt 5.1; .*rv:.*) gecko/.* firefox/0.9.*$
[browser_name_pattern] => Mozilla/5.0 (Windows; ?; Windows NT 5.1; *rv:*) Gecko/* Firefox/0.9*
[parent] => Firefox 0.9
[platform] => WinXP
[browser] => Firefox
[version] => 0.9
[majorver] => 0
[minorver] => 9
[css] => 2
[frames] => 1
[iframes] => 1
[tables] => 1
[cookies] => 1
[backgroundsounds] =>
[vbscript] =>
[javascript] => 1
[javaapplets] => 1
[activexcontrols] =>
[cdf] =>
[aol] =>
[beta] => 1
[win16] =>
[crawler] =>
[stripper] =>
[wap] =>
[netclr] =>
)


Me bohuzel nevraci nic. Nenapada me cim by to mohlo byt. browscap.ini jsem stahnul a php.ini jsem upravil (predpokladam ze dobre - uz mi to nevypisuje hlasku ze fce get_browser() neexistuje).

Budu vsecen za kazdou radu.

Jeste mozna konfigurace serveru:
PHP Version 5.2.0-8
Apache 2.0

Zde jeste link na phpinfo() http://85.132.200.80/phpinfo.php
Eddie
Profil
Ak len chces zistit OS a prehliadac mozes pouzit superglobalnu premennu $_SERVER["HTTP_USER_AGENT"]
Mireczech
Profil
Slo mi spis o tom, ze tady se nemusim starat o zjistovani, jak terej OS se identifikuje a uplne stejne u prohlizece, me by to stacilo, ale kdyz uzivateli zeknu ze ma Win NT 5.1, tak se bude hodne divit. Moznost je proparsovat browscap.ini a udelat si to sam, ale proc, kdyz uz je to napsany.
Jde mi tedy o to, prijit nato, proc to nefunguje.

Nikdo to jeste neresil?
Mireczech
Profil
Prosiiim,.....
nightfish
Profil
Mireczech
jde zřejmě o to, že soubor browscap.ini na serveru tvého webhostingu chybí nebo není přístupný...
je potřeba kontaktovat technickou podporu
DJ Miky
Profil
Možná pomůže dvojice článků z Intervalu:
http://interval.cz/clanky/statistika-pristupu-v-php-detekce-prohlizece /
http://interval.cz/clanky/statistika-pristupu-v-php-detekce-operacniho -systemu/
Mireczech
Profil
jde zřejmě o to, že soubor browscap.ini na serveru tvého webhostingu chybí nebo není přístupný...
je potřeba kontaktovat technickou podporu


Problem je v tom, ze je to "muj" stroj a konfigurace je na 100% spravna (jedina vec co se nastavovala byla cesta k souboru)

Proto bych byl vdecen, kdyby to nekdo mohl vyzkousetu sebe jestli s tim ma taky problemy (a napsal v jake verzi PHP mu to jelo/nejelo)

Uz jsem to vyresil $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'], jde mi jen o princip vyresit to proc to nejde.
Anonymní
Profil *
urcite nemas subor browscap.ini, keby si si zapol chybove hlasky ukazalo by ti kde je problem
Mireczech
Profil
Anonymní
urcite nemas subor browscap.ini, keby si si zapol chybove hlasky ukazalo by ti kde je problem


Prosim jen o rozumne napady jinak prikladam jeste toto:


error_reporting = E_ALL & ~E_NOTICE
display_errors = On

browscap = /usr/local/lib/php/browscap.ini


v tom umisteni soubor browscap.ini je!

Dokud nebyl nahran browscap a konfiguracni soubor nebyl upraven, tak to hazelo chyby, ted to chyby nehaze.
srigi
Profil
mozem sem postnut kod na zistovanie Browseru a OS priamo v skripte. Nie je zavisle na implementacii PHP.
nightfish
Profil
Mireczech
zkus
error_reporting = E_ALL

a taky se podívat, jak jsou na tom souboru browscap.ini nastavena práva
Mireczech
Profil
k browscap.ini by melo stacit pouze -r--r--r pokud se nemyslim, ne?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.