Autor Zpráva
zero0x
Profil
s nasledovnym si neviem rady..

mam string premenne v style

"NIECO NIECO " ,"NIECO2 NIECO2 "


a potrebujem z nich dostat medzery. to by nebol problem, ale ja potrebujem odstranit iba tie na konci, cize podobne ako browser parsuje zdrojovy kod, ak su pri sebe >= 2 medzery, tak ich dat prec.

neviete niekto helpfnut?
jonge
Profil
Možná ti pomůže funkce trim().
zero0x
Profil
Možná ti pomůže funkce trim().

pomohla !

lck
Mireczech
Profil
reseni asi takto:
prochazej retez po znaku a ukladej to dalsiho retezce, kdyz narazis na mezeru, uloz si to do nejake promenne, prochazej po znaku tak dlouho, dokud nenarazis na neco jinyhonez na mezetu, vynuluj si tu promennou v ktere mas ulozeno ze jsi narazil na mezeru, a prepisuj pismena do druhyho retezce dokud nenarazis na prvni mezeru, zkosnroluj zase jestli je dalsi znak mezera, pokud ano, tak ho nepreskakuj. Kdysi jsem takhle osetroval knihu navstev namezery a vyskyty ahoooooooooooooooooooj jsem prepisoval na ahooj. Pokud si tu fci napises pekne, urcite se ti bude jeste nekdy hodit. (bohuzel kod ted nemuzu najit)
zero0x
Profil

reseni asi takto:
prochazej retez po znaku a ukladej to dalsiho retezce, kdyz narazis na mezeru, uloz si to do nejake promenne, prochazej po znaku tak dlouho, dokud nenarazis na neco jinyhonez na mezetu, vynuluj si tu promennou v ktere mas ulozeno ze jsi narazil na mezeru, a prepisuj pismena do druhyho retezce dokud nenarazis na prvni mezeru, zkosnroluj zase jestli je dalsi znak mezera, pokud ano, tak ho nepreskakuj. Kdysi jsem takhle osetroval knihu navstev namezery a vyskyty ahoooooooooooooooooooj jsem prepisoval na ahooj. Pokud si tu fci napises pekne, urcite se ti bude jeste nekdy hodit. (bohuzel kod ted nemuzu najit)



uhm, ta funkcia trim je skor to co som hladal, ale dik aj tak ;-)
Mireczech
Profil
O fci trim jsem vedel, spis jsem chtel poradit jak a filtrovani vseobecne.
sicario
Profil
na prevod nekolika mezer po sobe na jednu (a nejenom mezer) bude nejelegnatnejsi pouzit napr. funkci ereg_replace.

ereg_replace('[ ]+', ' ', "retezec     se     spustou     mezer");
zero0x
Profil
vdaka, to vyzera jednoducho.. ja zatial o regularnych vyrazoch neviem (nikdy som to akosi nepotreboval), ale myslim ze sa na to pozriem, je to vseobecne uzitocna vec :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.