Autor Zpráva
george[06]
Profil *
Jak lze přenášet hodnoty uložené v poli resp. celé pole mezi různými stránkami? Hodnoty do pole IdClanku[] jsem vložil z formuláře pomocí $_REQUEST["IdClanku"].


for ($i=0; $i<Count($_REQUEST["IdClanku"]); $i++):
$id=$_REQUEST["IdClanku"][$i];


Potřeboval bych k obsahu stejného pole přistupovat i na jiných stránkách, které nejsou závislé na odeslání dat z původního formuláře. Snažil jsem se to vyřešit pomocí globálního pole $GLOBALS.


$GLOBALS["IdClanku"]=$_REQUEST["IdClanku"];
echo $GLOBALS["IdClanku"][1];


Nicméně to neřeší problém přístupnosti na jiné stránce... Nevíte jak na to?
krteczek
Profil
předat pole na další stránku lze mnoha způsoby:
1, v adrese (metoda GET): ?neco[1]=a&neco[2]=hele
2. pomocí POST: ve formuláři <input type="hidden" name="neco[1]" value="obsah proměnné">
3. pomocí COKIES
4. pomocí session
5. uložit do databáze
6. uložit do souboru
snad jsem na nic nezapoměl, co použít záleží na aktuální potzřebě a velikostipřenášených dat.
krteczek
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0