Autor Zpráva
Neznamka
Profil
Mám kod:

<?


require "sql.php";

if($_POST['submit']) {
echo "Původní jméno: $the_file_name<br>
Dočasné jméno: $the_file<br>
Velikost: $the_file_size <br>
Typ souboru: $the_file_type";
$cil = $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/pokud/";
if (copy($the_file, $cil)) echo "Soubor $the_file_name nahrán!";
}

?>
<form enctype="multipart/form-data" action="pkus.php" method="post">
<input name="the_file" type="file" size="35"><br>
<input type="submit" value="Nahraj">
</form>


ovšem když si vyberu obrázek, tak sice dělá jako že se nahrává, ale pak se obnoví stránka a tam zase jenom formulář ale žádný výpis těch dat co sem chtěla a v té cílové složce taky neni nic nahraného. Kde je problém?
Alphard
Profil
kde se bere $the_file?
http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=310
Joker
Profil
Není ten soubor moc velký? Zkuste vybrat nějaký docela malý, jestli projde...
jonge
Profil
Neznamka
Kde máš deklarované proměnné $the_file_name apod.?

EDIT: Alpharde, tys mě předběhl! :o(
sicario
Profil
Formular neobsahuje input se jmenem submit, promenna $_POST['submit'] tedy nema po odeslani formulare zadnou hodnotu.
Reseni> <input type="submit" value="Nahraj" name="submit">

Jen pro poradek pripomenu, ze adresari do ktereho se ma uploadovany soubor zkopirovat musi byt nastaveno opravneni zapisovat.
Neznamka
Profil
no tak sem se snažila a upravila na tohle:

<?


require "sql.php";

if($_POST['submit']) {
echo "Původní jméno: $the_file_name<br>
Dočasné jméno: $the_file<br>
Velikost: $the_file_size <br>
Typ souboru: $the_file_type";
$cil = "pokud/";
if (copy($the_file, $cil)) echo "Soubor $the_file_name nahrán!";
}

?>
<form enctype="multipart/form-data" action="pkus.php" method="post">
<input name="the_file" type="file" size="35"><br>
<input type="submit" value="Nahraj" name="submit">
</form>


a při nahrátí mi to hlásí chybu:

Pùvodní jméno: kriz.gif
Doèasné jméno: /wwwhosting/czechbeadworknet/tmp/phpK3M2aB
Velikost: 120
Typ souboru: image/gif
Warning: copy(pokud/): failed to open stream: Is a directory in /wwwhosting/czechbeadworknet/subdomeny/galerie/pkus.php on line 11

A 777 mám nastavený snad všude kde sem mohla, onoje tam asi problém, protože tenhle script, teda upload potřebuju na subdomeně galerie do složky pokud. Jinak na ftpcku to u me vypadá ze mám hlavní slozky subdomeny, www, tmp a https. No a v subdomene mam slozku galerie a v ni slozku pokud. 777 mám na slozkách subdomene, galerii, pokud a tmp.. Já uz vázne nevim co, jsem na flyer.cz
Joker
Profil
Cíl kopírování nemůže být jen adresář, musí to být celé jméno toho souboru.
Třeba takhle:
if (copy($the_file, $cil.$the_file)) echo "Soubor $the_file_name nahrán!";
Neznamka
Profil
Joker
Cíl kopírování nemůže být jen adresář, musí to být celé jméno toho souboru.
Třeba takhle:
if (copy($the_file, $cil.$the_file)) echo "Soubor $the_file_name nahrán!";


to jsem udělala a hlasí mi to

Pùvodní jméno: kriz.gif
Doèasné jméno: /wwwhosting/czechbeadworknet/tmp/phpYbyCh1
Velikost: 120
Typ souboru: image/gif
Warning: copy(pokud//wwwhosting/czechbeadworknet/tmp/phpYbyCh1): failed to open stream: No such file or directory in /wwwhosting/czechbeadworknet/subdomeny/galerie/pkus.php on line 11
Joker
Profil
Aha, překoukl jsem se v názvu proměnné, mělo to být $the_file_name

if (copy($the_file, $cil.$the_file_name)) echo "Soubor $the_file_name nahrán!";

Prostě aby v tomhle daném případě bylo výsledkem: pokud/kriz.gif
Neznamka
Profil
Joker
Aha, překoukl jsem se v názvu proměnné, mělo to být $the_file_name

if (copy($the_file, $cil.$the_file_name)) echo "Soubor $the_file_name nahrán!";

Prostě aby v tomhle daném případě bylo výsledkem: pokud/kriz.gif


promin, měla sem dávat víc pozor já. Už to sice tedka "funguje", jako že to nehlásí žádnou chybu ale třeba jen

Pùvodní jméno: note_icon.gif
Doèasné jméno: /wwwhosting/czechbeadworknet/tmp/phpzJ79ai
Velikost: 101
Typ souboru: image/gifSoubor note_icon.gif nahrán!

ale ve složce pokud ani tmp vubec nic neni.........
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.