Autor Zpráva
HGD
Profil
mam prosbu, chtěl bych po nahrání souborů tímhle kódem
<? 

for($i=0;$i<sizeof($userfile);$i++)
{
if(!$userfile_size[$i])
continue;

$UPLOAD = fopen( $userfile[$i], "r" );
$contents = fread( $UPLOAD,$userfile_size[$i]);
fclose( $UPLOAD );
$SAVEFILE = fopen("unor07//".$userfile_name[$i], "wb" );
fwrite( $SAVEFILE, $contents,$userfile_size[$i] );
fclose( $SAVEFILE );
}
echo 'Soubory byly úspěšně nahrány na server
<a href="http://www.h-upload.xf.cz/unor07/$userfile[]"</a>';

?>

vypsat všechny jména a velikosti jednotlivých souborů, jestli to jde
Díky
echo
Profil *
function human_file_size($size)
{
if($size==0){return("0 bytes");}
$filesizename=array(" bytes"," kb"," mb"," gb"," tb"," pb"," eb"," zb"," yb");
return round($size/pow(1024,($i=floor(log($size,1024)))),2).$filesizename[$i] ;
}

foreach($userfile_name as $key=>$file)
{
$file_info=stat($path.$file));
$file_size=human_file_size($file_info['size']);
echo $file $file_size;
}

funkcia stat() vracia pole informacii o fajli napr:
/*
device $file_info[dev] => 774
inode $file_info[ino] => 736513
inode protection mode $file_info[mode] => 33188
number of links $file_info[nlink] => 1
user id of owner $file_info[uid] => 103
group id owner $file_info[gid] => 72
device type if inode device $file_info[rdev] => 0
size in bytes $file_info[size] => 12431
time of last access $file_info[atime] => 1162046454
time of last modification $file_info[mtime] => 1161982617
time of last change $file_info[ctime] => 1161982617
blocksize for filesystem I/O * $file_info[blksize] => 4096
number of blocks allocated $file_info[blocks] => 32
*/
HGD
Profil
tak to sem z toho blbej, protože to buď hází chyby kvůli apostrofom nebo uvozovkam, nebo to ten script vypíše
BTW.: má tohle bejt za echo?
echo
Profil *
pravdepodobne si si to len kopy klipol bez toho aby si kod analyzoval... chyby tam su a po ich odstraneni je kod funkcny...

to len pre inspiraciu

<?php
require_once'fileedit.class.php';
$fileedit=new FILEedit();
$path='./';
$userfile_name=$fileedit->get_files_array($path,'');
foreach($userfile_name as $key=>$file)
{
echo $file,$fileedit->human_filesize($path.$file)."<br /> ";
}
?>
HGD
Profil
to je sice hezký, jenomže já v PHP skoro vůbec neumim, tak mi někdo pomozte PLS ;-)
Bárny
Profil *
Pro upload používám tento kód:

if ($obrazek!="") {
$nazev="inzerceObr/obr".$maxid.".gif";
if (!copy($obrazek, $nazev)):
echo "<br><br>Chyba při kopírování souboru $nazev";
else: {
echo "<br><br>Soubor $obrazek byl uspěšně zkopírován do $nazev";
}
endif; }

Kde $obrazek je uplná cesta na mém disku a $nazev je cesta na server. Na lokálním serveru je to OK, ale jak to vystavým, tak řádek s COPY vykazuje WARNIG.
Nevíte někdo, jak na to?
Není potřeba něco povolit na serveru?
Děkuji Vám.
Thalia
Profil
Bárny
Jakej warning? Tipuju, že na tom serveru asi není povolena funkce copy(). Na upload bys měl ale stejně používat funkci move_uploaded_file().
Bárny
Profil *
Thalia
Tento: Warning: copy() has been disabled for security reasons in /3w/wz.cz/v/veteranclubkromeriz/_inzerceadd.php on line 76

Děkuji moc. Zkusil jsem i ftp funkce. Problém je někde v právech, prý mám nastavit 777, ale nevím kde.
šukačka mrdačka
Profil *
atributy souboru. v tc třeba soubor změnit atributy
pho master
Profil *
musis na slozku kamse to nahrava nastavit CHMOD 777
Rudolf
Profil *
Obávám se, že ten první kód bude chodit jenom na lokále.
Řeším problém také. Jedná se mi o to, jak přenést více souborů než jeden (nebo rovnou obsah celého adresáře) nejlépe bez použití komponenty InputBox a to od klienta na server, jinými slovy přes síť. Mám požadavek, že to musí být řešeno výhradně v PHP. Dokážu si sice představit nějakou komponentu typu ActiveX, ale aby fungovala v prohlížeči, musela by se rozhodit celá ochrana IE a to každý neumí.
Funkce fopen v prvním kódu zcela určitě obchází síť a přistupuje k souborům na disku přímo! Nedokážu si představit, jakou hodnotu má parametr $userfile - snad "http://www.neco.cz/*.*" ???. To nemůže chodit.
K čemu je ta zajímavá knihovna druhém příkladu 'fileedit.class.php'? Zkusil jsem si ji najít na webu, ale neúspěšně. Z domovských stránek byla vymazána. Dal by se s tím můj problém řešit?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.