Autor Zpráva
Lamca
Profil *
Hoj, mám problém. Mám formuláře které musí daný uživatel vyplnit také tam mám umístěný script UPLOAD SOUBORU který vypadá takto:

<TD><INPUT type="file" name="upload"></TD>


A teď k věci po odeslání formuláře se mají všechy informace uložit do DB (mysql). Jenže se všechno uloží kromě názvu uploadlého souboru. Script na uložení do DB vypadá takto:

mysql_query("INSERT INTO reps VALUES('','".$_POST['nazev']."','".$_POST['datum']."','".$HTTP_POST_FILES['upload']['name']."')");


prosím kde je chyba?
Eddie
Profil
$_FILES['upload']['name']
Lamca
Profil *
Taky nejde :( uplně stejný výsledek..
Jack Finger
Profil
$_FILES['upload']['tmp_name']
Lamca
Profil *
Taky nejde :( stale stejny..
Jack Finger
Profil
já to mám ve svým uploadu takhle: $_FILES['upfile']['tmp_name'] a jede mě to. a máš v tgu <form> enctype="multipart/form-data" ?
Lamca
Profil *
nemám
Lamca
Profil *
jak se presne zapise pls?
Lamca
Profil *
jen takhle ? enctype="multipart/form-data
Lamca
Profil *
joo jede to super diky moc :)
Jack Finger
Profil
nz :o)
Lamca
Profil *
Promiňte že otravuju. Ještě mám jeden dotaz :)
Jakým tagem se dá smazat obrázek z FTP?
Joker
Profil
Tagem to nejde. V PHP to jde přes:
unlink(*jméno souboru*)
Eddie
Profil
Jakým tagem se dá smazat obrázek z FTP?
nie je to tag ale funkcia a zmaze to obrazok zo serveru.

www.php.net/unlink
Lamca
Profil *
Joker, Eddie: Diky..
Asi už sem otravnej co mno.. Ještě dotaz :) potřebuju do těchto uvozovek '' napsat toto: $gggg ale nevím jak se to zapisuje mám to tam takto:

$filein = '$upload_nazev_obr'; 


Což je blbe a nefunguje to.. Jaká je možnost to napsat?
Jack Finger
Profil
$filein = $upload_nazev_obr;
Joker
Profil
Lamca
Názvy proměnných se nahrazují jen v normálních uvozovkách ("..."), v jednoduchých ('...') se všechno bere jako text.
Proměnná se potom musí vložit přes spojování řetězců, příklad:
'Hodnota proměnné: '.$promenna.' nějaký text za hodnotou'
Lamca
Profil *
To jsem si taky myslel ale script to chce v těch uvozovkách v tom případě to nejde..
Lamca
Profil *
Jo měl jsem to dobře ta chyba bude v něčem jinym.. Každopádně díky moc všem
Lamca
Profil *
Chjo.. Uz me to depta.. Mam script na zmenceni a vsechno hotovy po uploadnuti si chci fotku zmencit a ulozit pod jinym nazvem a tu starou hned pote smazat. No ale kdyz to delam v souboru kde je zmencovani uplne samotny tak to facha ale jak v souboru kde je tucet scriptu tak ani nahodou. Pise chybu: Fatal error: Call to undefined function resize_then_crop() in řádku:
resize_then_crop( $filein,$fileout,$imagethumbsize_w,$imagethumbsize_h,/*rgb*/"255","255","255");


nevíte co s tim? cely script najdete zde
a nebo nemate nejaky script ktery po uploadu nejdriv zmensi obrazek a pak ulozi na FTP? kuju..
Joker
Profil
Lamca
Přesuňte definici funkce resize_then_crop nahoru před místo kde jí voláte.
IMHO je nejlepší funkce definovat hned na začátku skriptu.
Lamca
Profil *
Joker:
Jsem kkt :D sjuuuuuperrrrr fakt dík moc :))
Lamca
Profil *
Už mám opravdu pooodleníí dotaz pak už nebudu opravdu otravovat :)
jak se to zadava do unlink abych smazal ten obrázek?
Lamca
Profil *
Uz v poho :D sem tam zapomel stredník :D vsem dik a mejte se
kvoky
Profil *
jak? Normálně, samozřejmě musíš zadávat relativně takže třeba

unlink ("foto/bla.jpg");

Když máš proměnnou vynechej uvozovky:

$bla="foto/bla.jpg";
unlink ($bla);
kvoky
Profil *
tak nic...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.