Autor Zpráva
ivosek
Profil *
chtěl bych Vás poprosit o radu s uploadem souboru na server

když pustím níže uvedený skript, tak proběhne "vpořádku", i funkce move_uploaded_file() vrátí 1, ale soubor na serveru není uložen
když si otestuji zda je soubor nahrátý v tmp tak mi funkce is_uploaded_file() vraci true

Je možné že je funkce zakázána? jak to mohu zjistit?
Předem Vám moc děkuji za ochotu a pomoc při řešení mého problemu.



***
//vytvoření cesty
$cesta= "/var/www/html".substr($_SERVER["PHP_SELF"], 0, strrpos($_SERVER["PHP_SELF"], "/"))."/publikace/".$s_jmeno; //publikace je adresář kam se soubor uloží

//zjištění zda byl soubor nahát na server
echo is_uploaded_file($_FILES["soubor"]["tmp_name"]);

//nahrátí souboru na zvolenou cestu $xx = move_uploaded_file($_FILES["soubor"]["tmp_name"], "$cesta");

echo "<br>".$xx;
***
celá cesta: /var/www/html/external/poradenstvi/publikace/optimalizace.zip
$_SERVER["PHP_SELF"]: /external/poradenstvi/publikace_f.php
složka publikace má nastavený atribut na 0777
Joska
Profil
co je $s_jmeno?
ivosek
Profil *
Z původního názvu $_FILES["soubor"]["name"] jsem odstranil češtinu, mezery a převedl znaky na malá písmena a výsledek jsem uložil do proměnné $s_jmeno
krteczek
Profil
mělo by ti stačit rwlativní jméno cesty takže:
$cesta = "./publikace/" . $s_jmeno;
if(move_uploaded_file($_FILES["soubor"]["tmp_name"], $cesta))
ivosek
Profil *
Už je to OK díky moc :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.