Autor Zpráva
Ciba
Profil
Ahoj, opustil jsem globální proměnné a s využitím polí jako $_REQUEST apod. mi nastal problém ...
při úpravě záznamu používám stejný formulář, jako při pořizování, při úpravě do něj prostě načtu data z databáze. Dříve jsem prostě načtené hodnoty přiřadil proměnným, vstupujícím do prvku formuláře jako Value (aby si pamatovali hodnoty při submitu).
S poli $_REQUEST,$_POST apod mi je to divné, připadá mi špatně psát věci jako $_REQUEST[jmeno]=$nacteno_z_db[jmeno] ..to preci popira smysl zavedeni tech $_ poli ...mate nekdo tip ? diky petr
Leo
Profil
No nejak nechapu otazku, ani smysl toho mit treba $_POST na LEVE strane prirazovaciho vyrazu... To jsou VSTUPNI hodnoty skriptu, ktere prisly metodou POST. Leo
Ciba
Profil
No, to je prave to, co mi vadi, mit to na leve strane ... trosku to popisu ...
mam funkce, ktere generuji prvky formulare, napr. (zjednodusene!)

function make_textfield($jmeno,$hodnota,$tyl='modry')
{
echo '<input type="text" name="'.$Jmeno.'" class="'.$styl.'" value="'.$hodnota.'">';
}

formular je odesilan nekolikrat, nez je spusten zapis do databaze ... to je nutne, protoze nektera pole formulare zavisi na hodnotach uz vyplenych poli ... aby tedy hodnoty v polich zustaly po odeslani, slouzi k tomu promenna $hodnota ve funkci.

tu funkci ted volam treba takto :
echo 'zadej jmeno ';
make_textfield("jmeno",$_POST[jmeno]);

az sem je to myslim s jistymi vyhradami v pohode.

ted ale nastane situace, ze chci nacist existujici data z DB a poslat je do poli formulare ... to jde nekolika zpusoby, z nichz ja znam 3 a doufam, ze nekdo poradi jine, lepsi :

1) viz zacatek
$_POST[jmeno]=$nacteno_z_db[jmeno]
tady se shodnem, ze je to hnusne

2)
neposilat do funkci jako hodnotu primo $_POST[jmeno] ale na zacatku mit
$jmeno=$_POST[jmeno];
a funkci volat jako
make_textfield("jmeno",$jmeno);
pak si muzu zvolit, jestli na zacatku bude
$jmeno=$_POST[jmeno];
nebo
$jmeno=$nacteno_z_db[jmeno];

tahle varianta se mi ale taky nelibi, moc prace

3) pouzit pro upravu jiny formular, mit proste dva pro kazdou variantu ...
to je ale skoda "mista na disku", ne ? :]

dik Petr
krteczek
Profil
ja tohleto resim tak ze mám vypis dat, a u každého bloku mám možnost je bud smazat, nebo upravit, s tím že je tam odkaz <a href=¨index.php?clanek=oprava&amp;nazevclanku=<? echo $nazevclanku;?>">opravit clanek</a>
a po kliknuti na odkaz se objeví stranka na které to muzu opravit
tim padem vlastne posles promenne GETem
muzes si to osetrit tak ze pokud se prihlasis jako admin tak se ten odkaz automaticky pridá pod každy članek

if(jeadmin())
{
<a href=¨index.php?clanek=oprava&amp;nazevclanku=<? echo $nazevclanku;?>">opravit clanek</a>
}

a v te funkci si overis jestli je přihlášeny administrator :-)
krteczek
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.