Autor Zpráva
Johny26
Profil *
Dobrý den, mám asi takovou triviální otázku, ale moc se v php nevyznám. Potřeboval bych poradit jak uložit hodnotu z checkboxu. Ve formuláři budu mít asi 5 checkboxů a lidi zatrhnou libolný počet a já potřebuju uložit do sql např. 0 neztrženo a 1 zatrženo. Děkuji za odpověď, moc mi to pomůže.
BaTeCzKo
Profil
<?php


if(isset($_POST['name_checkboxu'])){$checkbox=1;}else{checkbox=0;}

@mysql_query("INSERT INTO .....");

?>
Johny26
Profil *
JJ díky moc a to musim jako udelat pro kazdej ten checkbox zvlast nebo to jde nejak hromadně?
HonzaH2
Profil
input bude vypadat např. takto:
<input type="checkbox" name="jmeno1" value="neco">
<input type="checkbox" name="jmeno2" value="neco">
atd.

php kód pak třeba takto:
if (!empty($_POST))
{
$pocet_zatrzeni=0;
if ($_POST["jmeno1"]) $pocet_zatrzeni++;
if ($_POST["jmeno2"]) $pocet_zatrzeni++;
if ($_POST["jmeno3"]) $pocet_zatrzeni++;
}

EDIT: teď si nejsem jistej, jestli jsem tě pochopil správně, že potřebuješ vědět počet kolik jich bylo zatrženo ... :o) Jestli potřebuješ vyhodnotit každý checkbox samostatně tak jen za podmínky hodíš vlastní kód
Johny26
Profil *
jasny, takze to nejde proste nejak zjednodusit, abych nemusel vypisovat pro kazdej ten checkbox zvlast. budu muset pro kazdej checkbox udelat vlastni podminku.. Jinak diky za rady
HonzaH2
Profil
JDE TO. Mělo by to jít dát do pole, když bys pro jména těch checkboxů použil např. name=jmeno[], pak by se měly přiřadit jména checkbocxů jmeno[1],jmeno[2],jmeno[3] v závislosti na tom jak máš nastevý tabindex ... takže by to pak šlo porovnat v cyklu ... mrkni třeba sem: http://www.studnice.info/katalog_PHP_fc_a_skript/pole/vyt_z_dat_form.p hp
Yrrah
Profil
Zjednodušit se to dá třeba takto:

<input type="checkbox" name="boxik[1]" value="neco">
<input type="checkbox" name="boxik[2]" value="neco">
atd.


a PHP:

$boxy = $_POST['boxik'];
for ($i=1; $i<sizeof($boxy); $i++) {
if ($boxy[$i]) ....
}
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.