21. září bude sraz! Od 18.00 v restauraci Tradice v Praze u Anděla
Autor Zpráva
Bolek
Profil *
Ahoj
pri vypisu z databaze tyto udaje strankuji pomoci tohoto scriptu:
<?php

$link = mysql_connect("localhost", "root", "") or die ("Nepovedlo se připojit na databázový server");
$db = mysql_select_db("db", $link) or die ("Nepovedlo se otevřít databázy");
mysql_query("SET NAMES 'cp1250'");
define ("ROWS", 5);

if (!isset($_GET["celkem"])) //pokud nevíme, kolik bude záznamů tak to zjistíme...
{
$vysledek=mysql_query("select count(*) as pocet from baterie WHERE kategorie LIKE 'aqualine'");
$zaznam=mysql_fetch_array($vysledek);
$celkem=$zaznam["pocet"];
}
else
{
$celkem=$_GET["celkem"];
}
if ($celkem>ROWS)
{
if (!isset($_GET["od"])) $od=1; else $od=$_GET["od"];
$vysledek=mysql_query("select * from baterie"." limit ".($od-1).", ".ROWS);
echo "Záznamů: ".$od."-";
echo (($od+ROWS-1)<=$celkem)?($od+ROWS-1):$celkem;
echo " z celkem $celkem&nbsp;&nbsp;";
//začátek - vytvoř odkaz pouze pokud nejsme na začátku
if ($od==1) echo "Začátek&nbsp;|&nbsp;";
else echo "<a href="".$_SERVER["PHP_SELF"]."?celkem=$celkem&od=1">Začátek</a>&nbsp;| &nbsp;";
//zpět - vytvoř odkaz pouze pokud nejsme v prvních ROWS
if ($od<ROWS) echo "Předchozí&nbsp;|&nbsp;";
else echo "<a href="".$_SERVER["PHP_SELF"]."?celkem=$celkem&od=".($od-ROWS)."">Předc hozí</a>&nbsp;|&nbsp;";
//další - vytvoř, pouze pokud nejsme v posledních ROWS
if ($od+ROWS>$celkem) echo "Následující&nbsp;|&nbsp;";
else echo "<a href="".$_SERVER["PHP_SELF"]."?celkem=$celkem&od=".($od+ROWS)."">Násle dující</a>&nbsp;|&nbsp;";
//poslední - to je posledních (zbytek po dělení ROWS) záznamů
if ($od>$celkem-ROWS) echo "Konec&nbsp;<BR>";
else echo "<a href="".$_SERVER["PHP_SELF"]."?celkem=$celkem&od=".($celkem-$celkem%RO WS+1)."">Konec</a><BR>";
}
?>
samotny vypis je pak:
<?php
while ($data = mysql_fetch_array($vysledek))

{
if($data['kategorie'] == 'aqualine'):
echo "<img id='obr' src="baterie/aqualine/male/".$data['obr']."">";
else:
echo '';
endif;
}
?>
No a problem je ze se mi sice vypisou jenom baterie aqualine ale pred nima jeste prazdne stranky (udaje z databze ktere nejsou aqualine), takze musim nejdrive kliknout na dalsi, pak jeste na dalsi a pak az vidim to co chci.
Muzete mi prosim poradit jak zamezit vypisovani toho kde kde neni tato podminka: WHERE kategorie LIKE 'aqualine'
Diky.
tiso
Profil
$vysledek=mysql_query("select * from baterie"." limit ".($od-1).", ".ROWS); - tu Ti chýba to Tvoje WHERE ... LIKE ...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0