Autor Zpráva
maarek82
Profil
Kuk lidi, je mi to vážně blbý se ptát na tohle, ale už jsem nad tím strávil moc času a furt nic, takže prosím: Chtěl bych mít aktivní položku v menu zvýrazněnou, postupuju podle návodu z webu polopate.jakpsatweb.cz, ale zřejmě je na mě ta lopata moc ouzká nebo co, prostě mi to z ní pořád padá a nefunguje :(

tady je příslušná část kódu v souboru index.php:

<div id="menu">
<?php include ("soubory/menu.php"); ?>
</div>

<div id="obsah">
<?php
if (isset($_GET['page'])){
$soubor=$_GET['page'];
$soubor2= dirname($_SERVER['SCRIPT_FILENAME'])."../soubory/".$soubor.".php";
if(file_exists($soubor2)){
if(substr_count($soubor,"../")>0){
echo "<h3>Upozornění</h3>Nelze nahrát soubor v nadřazeném adresáři!";
}elseif($soubor=="index" or $soubor=="/index"){
echo "<h3>Upozornění</h3>Index nemůže načíst sám sebe!";
}else{
include $soubor2;
}
}else{
include "souboryerror404.php";
}
}else{
include "souboryuvod.php";
}
?>
</div>


a tady je příslušná část kódu v souboru menu.php:

<?php
echo "<li";
if ($page=='uvod')
echo " class='aktivni'";
echo "><a href='index.php?page=uvod'>Úvod</a></li>
";
?>

Bohužel, proti mému očekávání se echo " class='aktivni'"; nechová tak, že by vypsalo to co má do <li ale nevypíše vůbec nic........ :(

Mám pocit, že je to způsobeno kdesi v if ($page=='uvod'), ale nevim....


PLÍS, help me :)

Díky, Marek
koudi
Profil
Imho by to mohl být problém s register_globals.
Zkus místo $page napsat $_GET['page']
Eddie
Profil
if ($_GET["page"]=='uvod') ...
maarek82
Profil
Hey hoši, díky moc, podle Vašeho návodu už to jede....dneska budu konečně klidně spát :) :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.