Autor Zpráva
cover
Profil
Prosím o radu.
Mám skript ktorý by som potreboval upravit.
Počíta len v zadanom adresari "UPLOAD". Jak mu pridat dalsie adresáre a aj podadresáre a aby pocítal len jepegy? Teraz spocítavá aj PHP adresáre a JPGY a len v zadanom adresáre, podadresáre uz nespocítava

<?php
$dir = './upload';
$filecount = 0;
$d = dir($dir);
while ($f = $d->read()) {
if(($f!= ".") && ($f!= "..")) {
$filecount++;
}
}

If ($filecount>0) { echo "Aktuálny pocet DVD obalov je: $filecount"; }
Else { echo "Chyba pri nacitani obalov!"; exit; }
?>
kvoky
Profil *
Nevim, asi to neni moc elegantní ale načet bych si o souboru podrobnější informace, pak bych jeho jméno oříznul zezadu o tři pole a pak hodil podmínku když se to oříznutý rovná jpg aby se přičítalo $filecount++; ale určitě existuje mnohem lepší řešení...
Borsa
Profil *
A jak načtu ty "podrobnější informace" a ještě líp, jak to oříznu ? :( ... Mně napadlo že bych využil něco odsud, že jestli nazev konči .jpg, tak se provede příkaz http://www.tvorba-webu.cz/php/regularni_vyrazy.php
matak
Profil
co treba tak?

// vrasti priponu jmena souboru
function get_extension() {
$pos = strrpos($this->nazev, ".")+1;
$ext = substr($this->nazev , $pos);
return strtolower($ext);
}
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.