Autor Zpráva
dav.m.
Profil *
chci zkusit použít pro testování zda byl formulář odeslán testování proměnné ok

echo "<input type="submit" name="ok" value="odesli">"; - tlačítko pro odeslání formuláře

echo "<form action="$PHP_SELF" method="post">"; - data chci zpracovat stejným scriptem

if ($_POST["ok"]) { - a testování zda byl formulář odeslán, jestli ano provedu akci v závorce {

takto je to napsané v té knížce

ale mě to píše Undefined index: ok

v té knížce je to x-krát taky by to snad mělo fungovat ne?
T2001
Profil *
1. pošli celý script
2. pošli co přesně ti to hlásí
tiso
Profil
1. input musí byť vo form-e
2. premenná $_POST["ok"] je prítomná až po odoslaní form-u, pri jeho prvom vypísaní nebude existovať
radšej takto:
if(isset($_POST["ok"])){//form bol odoslany, spracuj ho
...
}
else{//vypis form
...
}
dav.m.
Profil *
<?php

if ($_REQUEST["ok"]) {

echo "a tady bude akce z db";

}

if (!$_GET) {

echo "<form action="index3.php" method="get">";

echo "<select name="mesic[]" size="1"> ";
$mesic=array("leden", "únor", "březen", "duben", "květen", "červen", "červenec", "srpen", "září", "říjen", "listopad", "prosinec");
for ($i = 0; $i < 12; $i++)
echo "<option value="$i">$mesic[$i] ";
echo "</select>";

echo "<select name="den[]" size="1"> ";
for ($i = 1; $i < 32; $i++)
echo "<option value="$i">$i ";
echo "</select>";

echo "<input type="submit" name="ok" value="dotaz na DB">";

echo "</form>";
}

?>
dav.m.
Profil *
tiso

díky
toto asi bude ono
f(isset($_POST["ok"])){
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0