Autor Zpráva
slechtic
Profil *
ahoj lidi mám problém se zobrazováním obrázků z databáze.Jestli jsem to dobře pochopil tak je musím zobrazovat tímto způsobem

<img src="script.php?id=1" />

a script.php bude obsahovat něco takového:

<?php
ob_start();
include "connect.php";
$id=$_GET['id'];

$query=mysql_query("SELECT * from obrazek where id=".$id."");

$zaznam=mysql_fetch_array($query);

$foto=$zaznam['foto'];
$typ=$zaznam['typ'];
$velikost=$zaznam['velikost'];

header("Content-Type: $typ");
header("Content-Length: $velikost");
echo $foto;
ob_end_flush();
?>

když toto použiju tak mi to do prohlížeče nic nevypíše.Díky za odpovědi
tiso
Profil
A čo máš uložené v tej databáze? Aký typ má stĺpec foto?
slechtic
Profil *
Aký typ má stĺpec foto?

má typ blob
Alphard
Profil
jsou správné hlavičky? např: header("Content-Type: image/jpeg");
viz http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=420
slechtic
Profil *

jsou správné hlavičky? např: header("Content-Type: image/jpeg");
viz http://www.linuxsoft.cz/article.php?id_article=420[/i]

hlavicka je spravně, zkoušel jsem tam dát přímo image/jpeg,ale pořád nic.
Chybu to nepíše a když spustím pouze skript.php?id=1 tak mi to prohlížeci zobrazí jenom URL HTTP://localhost/skript.php?id=1
tiso
Profil
slechtic v conect.php máš pripojednie k databáze a vybranie správnej databáze? Otestuj si či Ti dačo vráti mysql - hodnotu alebo chybu.
slechtic
Profil *
slechtic v conect.php máš pripojednie k databáze a vybranie správnej databáze? Otestuj si či Ti dačo vráti mysql - hodnotu alebo chybu.

Pokud to udělám takhle:
<?php

include "connect.php";
if($_GET['id']){
$query2="SELECT * from obrazek where id='".$_GET['id']."'";
if($query2=mysql_query($query2)){
$zaznam2=mysql_fetch_array($query2);

echo $zaznam2['typ'];
echo $zaznam2['velikost'];
echo $zaznam2['nazev'];
}
else{
echo "Obrázek nelze vybrat.";
}
}
else {
echo "Není předán parametr.";
}
?>

tak mi to pole typ,velikost a nazev vypíše správně.ale jestli to tedy dobře chápu tak kdybych tam měl právě toto:

header("Content-Type: $zaznam2['typ']");
header("Content-Length: $zaznam2['velikost']");
echo $zaznam2['foto'];

a v jakýmkoliv jiném souboru dán <img src="skript.php?id=3">

tak se musí zobrazit.
slechtic
Profil *
Opravdu nikdo nevíte, pořád mi to na výstupu zobrazuje jenom url
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.