Autor Zpráva
hanina
Profil
Poradí mi někdo, proč mi to nefunguje. Děkuji

<!DOCTYPE HTML
PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 1.0 Strict//EN"
"DTD/xhtml1-strict.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title>Intes Bohemia s.r.o.</title>

<meta http-equiv="Content-type" content="text/html;charset=windows-1250"/>
<meta http-equiv="Content-Language" content="cs"/>

<link href="styl.css" rel="stylesheet" type="text/css"/>

</style>
</head>
<body>
<? php include "global.php"; ?>
<? php include "global2.php"; ?>
</body>
</html>
krteczek
Profil
<? php je špatně mezi otazníkem a p nesmí být mezera!
<?php
hanina
Profil
Super. Díky moc
jofa
Profil *
prosím o radu. ve stránce index.php mám následující kód:

<body>
<?
switch ($_GET['page'])
{
case '':
include "./uvod.php";
break;
case $_GET['page']:
include "./".$_GET['page'].".php";
break;
}
?>
</body>


ve stránce uvod.php mám následující kód:

<div id="prvni"></div>
<p>Proč je nad červenym pruhem v exploreru mezera?</p>


Prosím Vás nevíte jak odstranit ten bílej prostor nad červeným pruhem kterej se tam v exploreru objevuje??
Když obsah stranky uvod.php vložim do stránky index.php manuálně a ne přes php script tak je vše v pořádku. Když místo scriptu pro includování stránky napíšu jinej script třeba jen obyčejné echo tak je znovu vše v pořádku a žádný prostor navíc se neobjevuje. nemůže to být třeba pouze reklamnímy bannery na webzdarma?? prosím poraďte.
tiso
Profil
jofa :-)) Tebe sa nedá poradiť...
Pavel Strejček
Profil
Zkusím hádat. V includovaném souboru jsou nějaké prázdné znaky před nebo za <?php ?>, případně je v kódování UTF a je na začátku BOM.
jofa
Profil *
link je www.mytrial.kvalitne.cz
jofa
Profil *
teď se na to koukam z jiného počítače a jiné verze exploreru a opravdu jsou místo bílého prostoru nějaké znaky (ď&raquo;ż)
Bubák
Profil
To je BOM, jak už tipoval Pavel Strejček. V čem píšeš PHP?
http://cs.wikipedia.org/wiki/UTF-8
jofa
Profil *
V jakym editoru?? vše píšu v dreamweaveru...
simonek
Profil
dreamwawer je stejne tak dobrej jako frontpage. ma prej stejne "skvely" metody jako billuv programek.
pepanek
Profil *
zdravim ... ja mam torcha inší problém ... mám 2 súbory ...
... prvý je index.php , ktorý má kódovanie UTF-8

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8" />

... a vkládam doňho súbor slovak.php cez include takto:

<?php include("lang/slovak.php"); ?>

... obsah súboru slovak.php je nasledujúci :

<?
define("SK_LIBRARY","Štátna knižnica");
define("SK_BOOK","Jožko fajčí konopu");
?>


... a teraz v čom je problém ... po načítaní stránky index.php my neukáže diakritiku, ale napíše len
?t?tna kni?nica
Jo?ko faj?? konopu

... údaje do textu vkládam cez:

<? echo "".SK_LIBRARY."";?>
<? echo "".SK_BOOK."";?>


Viete mi niekto poradiť čo mám zle?
nightfish
Profil
Viete mi niekto poradiť čo mám zle?
ano, kódování souboru, který includuješ, není utf-8, což je chyba

jofa
pepanek
pro příště bude lepší, když si pro svůj dotaz založíte vlastní vlákno, a ne ukradnete vlákno někomu jinému...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.