Autor Zpráva
jom
Profil *
Chcem sa spytat preco pri odosielani aktualneho casu a datumu(pomocou funkcie date), mi databaza ulozi len datum a nie aj cas, pricom ked si dam vypisat premennu pod formular tak to je OK. Datovy typ v databaze mam varchar ale skusal som aj text a stale rovnako.
souki
Profil
můžeš sem dát tu část skriptu?
tiso
Profil
jom dátumy je lepšie ukladať v príslušných dátových typoch (DATE, DATETIME, TIMESTAMP a TIME) nie VARCHAR... Okrem toho existujú dátumové funkcie v SQL, nie len v PHP...
jom
Profil *
Pisem tu len konkretnu cast scriptu.

Tu si to nadefinujem:

$_REQUEST[cas]=date("d.m.Y H:i:s");


Sucastou odosielajuceho formulara je aj aktualny cas:

echo "<input type=hidden name=cas value=$_REQUEST[cas]>";


A tuto pridavam do databazy:

$pridaj=mysql_query("INSERT INTO kniha(login,text,cas) VALUES ('$login','$text','$cas')");


Vsetko mi to nahodi spravne az na cas(v ktorom mi ulozi len datum bez aktualneho casu)
tiso
Profil
jom $_REQUEST["cas"] a $cas používaš presne naopak... Takže si to vymeň!!!
Anonymní
Profil *
1. cas musi to byt typu datetime v DB
2. aktualny cas vlozenia do DB nieje cas nacitania formulara
3.
$cas=date("d.m.Y H:i:s");
$pridaj=mysql_query("INSERT INTO kniha(login,text,cas) VALUES ('$login','$text','$cas')");

a nemusis pouzit hidden pole vo formulari a kludne mozes pouzit funkciu date() priamo v SQL
jom
Profil *
Ok dik, vybral som input hidden z formulara a namiesto toho vkladam do databaze $_REQUEST[cas]
Anonymní
Profil *
co mas stale s tym $_REQUEST[cas]?
Rellik
Profil
Nebylo by jednodussi to udelat tak:

$dotaz="insert into kniha set login='$login', text='$text', cas=now(), datum=now(),";
mysql_query($dotaz);

a v db mit radky:
...
`datum` date default NULL,
`cas` time default NULL,
...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0