Autor Zpráva
simonek
Profil
možná to příde směšný ale v zápisu třeba:
$jmeno = "jméno";
se píše okolo rovnítka mezery?
tiso
Profil
môžu a nemusia sa písať...
simonek
Profil
ale mě se ve skriptu kde priblizne bylo:

$email = "email:)";
$telo = "telo";
$predmet = "predmet";
$hlavicky = "hlavicky";

mail($email, $predmet, $telo, $hlavicky);

a na email mi nic nepřišlo.
má se dělat za čárkou mezery mezi jednotlivými proměnnými?
nightfish
Profil
a na email mi nic nepřišlo.
chybu hledej jinde

má se dělat za čárkou mezery mezi jednotlivými proměnnými?
ne
k
Profil *
ne mezery tam psat nemusis.
pisou se hlavne pro prehlednost
krteczek
Profil
$email = "email:)";
$telo = "telo";
$predmet = "predmet";
$hlavicky = "hlavicky";

if(mail($email, $predmet, $telo, $hlavicky))
{
echo 'mail byl úspěšně odeslán';
}
else
{
echo 'Lituji, mail se nepodařilo odeslat';
}
Hugo
Profil
simonek

A máš povolené posílání emailů na serveru? Některé hostingy to mají blokované.
simonek
Profil
je to onebit.cz a je to full takze asi jo, urcite!
Alphard
Profil
dej sem úplnější kód, jinak nikdo neporadí (v mezerách problém není)
simonek
Profil
jeste dotaz. musi byt ve formulari, ktery se odesila uvedena metoda (METHOD)? kadyz se zacne provadet skript jestli se musi napsat $_POST["jmeno"] nebo staci jen $jmeno?

nejde o to, ze musi byt kod v jednom souboru a pak na nej odkazat $PHP_SELF ?
Alphard
Profil
musi byt ve formulari, ktery se odesila uvedena metoda (METHOD)
nemusí, výchozí je GET a bude použita

jestli se musi napsat $_POST["jmeno"] nebo staci jen $jmeno
to záleží na nastavení register_globals (v php.ini), většinou bývá vypnuté, doporučuji $_POST[''], resp. $_GET[]

nejde o to, ze musi byt kod v jednom souboru a pak na nej odkazat $PHP_SELF
ne, data z formuláře budou odeslána na adresu action="url" v tagu <form action="">
simonek
Profil
ja myslel, ze action bude vypadat takto: action="<? $PHP_SELF; ?>" a odkazalo by se to na ten stejny dokument, ne?
DoubleThink
Profil *
ja myslel, ze action bude vypadat takto: action="<? $PHP_SELF; ?>" a odkazalo by se to na ten stejny dokument, ne?

Stejně tak, když není action uvedeno.

Obecně PHP ignoruje (vně řetězců samozřejmě) všechny bílé znaky včetně nových řádků nebo tabů. Příkaz ukončuje středník - nic jiného.
echo
Profil *
jestli se musi napsat $_POST["jmeno"] nebo staci jen $jmeno
to záleží na nastavení register_globals (v php.ini), většinou bývá vypnuté, doporučuji $_POST[''], resp. $_GET[]


v buducej verzii php bude direktiva register_globals uplne vypustena, cize bude mozne pristupovat k premennej iba prostrednictvom $_POST['nieco']
echo
Profil *
osobne som uz riesil ten problem
toto je redukcia na register_globals off alebo poprepisovat vsetky postnute premenne v 3000 riadkoch kodu :-)


if(!empty($_POST))
{
foreach($_POST as $name=>$value)
{
$$name=$value;
}
}
Pavel Strejček
Profil
echo

Tak s tímhle opatrně, to je potenciální bezpečnostní díra. Minimálně bych to upravil na:


if ( ! isset($$name)) {
$$name = $value;
}


Ale raději vytvořit white list povolených proměnných.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.