Autor Zpráva
davef6
Profil
Potřeboval bych, aby se po kliknutí na odkaz přičetla jednička do určitého sloupce databáze. Díky za odpovědi
Joker
Profil
Například:
<a href="pricti.php?id=1">Přičíst jedničku k záznamu s ID=1</a>

a v pricti.php:
/* ...připojení k databázi atd. */
$id = intval($_GET["id"]);
if($id > 0) mysql_query("UPDATE tabulka SET sloupecek = sloupecek+1 WHERE id=$id");
/* ... */
davef6
Profil
jo asi jsem to špatně napsal, konkrétně bych potřeboval, aby se stáhnul určitý soubor, který má svoje id a zároveň se přičetla ta jednička do sloupce stazeno v db
davef6
Profil
a aby to pak zůstalo, nebo se vrátilo na stejnou stránku, kde je ten odkaz na který se klikne
Joker
Profil
Proto je za dotazem do databáze to /* ... */ čímž jsem chtěl naznačit, že kód by pokračoval dál podle potřeby.
V tomhle případě by to teda bylo nějak takhle:
$id = intval($_GET["id"]);
$soubor = $id.".dat"; //soubor, který chci stáhnout
if(file_exists($soubor)){
@ mysql_query("UPDATE tabulka SET sloupecek = sloupecek+1 WHERE id=$id");
header('Content-type: application/x-force-download');
require($soubor);
exit();
}
else{
// nějaká chybová zpráva
die("Požadovaný soubor nebyl nalezen");
}
davef6
Profil
díky moc
davef6
Profil
mám ještě jeden problém
skript pricti.php

<?php include("config.php"); ?>
<?php
$prikaz = MySQL_Query("Select * from mp3 WHERE ID='$id'");
$num = mysql_num_rows($prikaz);
if($num > 0):
while($zaz = mysql_fetch_array($prikaz)):
$id = $zaz['ID'];
$soubor = $zaz['soubor'];
mysql_query("UPDATE mp3 SET stazeno=stazeno+1 WHERE ID='$id'");
header("Content-Description: File Transfer");
header("Content-Type: application/x-force-download");
header("Content-Disposition: attachment; filename="$soubor"");
require($soubor);
exit();
endwhile;
else:
echo "<center>Soubor nenalezen!</center>";
endif;
?>

mělo by to stahovat soubory z jiných serverů, adresy na jednotlivé soubory jsou v db pod názvem soubor. Problém je v tom, že mi to nabídne stahování ,ale nestahuje to správný soubor. Třeba chci stahovat nějakou mp3, sice to stáhne mp3 se stejným názvem, ale má jenom asi 1kb to je v mozile a v exploreru mi to stahuj pricti.php, nemůžu na to přijít. Určitě to bude jenom nějaká maličkost
Pavel Prochazka.zde.cz
Profil *
podivej se na moje www stranky, tam mas k dispozici script, ktery pocita stazeni daneho souboru....
Joker
Profil
davef6
Tak možná místo require raději
echo(file_get_contents($soubor));

Anebo pokud je to na jiném serveru, možná by šlo přímo přesměrovat na ten soubor...

...zvýšení počítadla...
header("location: $soubor");
exit();
davef6
Profil
jo už to funguje, díky
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0