| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| davef6 Profil |
#1 · Zasláno: 26. 2. 2007, 07:40:55
Potřeboval bych, aby se po kliknutí na odkaz přičetla jednička do určitého sloupce databáze. Díky za odpovědi
|
||
| Joker Profil |
#2 · Zasláno: 26. 2. 2007, 07:46:43 · Upravil/a: Joker
Například:
<a href="pricti.php?id=1">Přičíst jedničku k záznamu s ID=1</a> a v pricti.php: /* ...připojení k databázi atd. */ $id = intval($_GET["id"]); if($id > 0) mysql_query("UPDATE tabulka SET sloupecek = sloupecek+1 WHERE id=$id"); /* ... */ |
||
| davef6 Profil |
#3 · Zasláno: 26. 2. 2007, 08:13:21
jo asi jsem to špatně napsal, konkrétně bych potřeboval, aby se stáhnul určitý soubor, který má svoje id a zároveň se přičetla ta jednička do sloupce stazeno v db
|
||
| davef6 Profil |
#4 · Zasláno: 26. 2. 2007, 08:27:34
a aby to pak zůstalo, nebo se vrátilo na stejnou stránku, kde je ten odkaz na který se klikne
|
||
| Joker Profil |
#5 · Zasláno: 26. 2. 2007, 09:31:26 · Upravil/a: Joker
Proto je za dotazem do databáze to /* ... */ čímž jsem chtěl naznačit, že kód by pokračoval dál podle potřeby.
V tomhle případě by to teda bylo nějak takhle: $id = intval($_GET["id"]); $soubor = $id.".dat"; //soubor, který chci stáhnout if(file_exists($soubor)){ @ mysql_query("UPDATE tabulka SET sloupecek = sloupecek+1 WHERE id=$id"); header('Content-type: application/x-force-download'); require($soubor); exit(); } else{ // nějaká chybová zpráva die("Požadovaný soubor nebyl nalezen"); } |
||
| davef6 Profil |
#6 · Zasláno: 26. 2. 2007, 09:55:18
díky moc
|
||
| davef6 Profil |
#7 · Zasláno: 26. 2. 2007, 12:16:23
mám ještě jeden problém
skript pricti.php <?php include("config.php"); ?> <?php $prikaz = MySQL_Query("Select * from mp3 WHERE ID='$id'"); $num = mysql_num_rows($prikaz); if($num > 0): while($zaz = mysql_fetch_array($prikaz)): $id = $zaz['ID']; $soubor = $zaz['soubor']; mysql_query("UPDATE mp3 SET stazeno=stazeno+1 WHERE ID='$id'"); header("Content-Description: File Transfer"); header("Content-Type: application/x-force-download"); header("Content-Disposition: attachment; filename="$soubor""); require($soubor); exit(); endwhile; else: echo "<center>Soubor nenalezen!</center>"; endif; ?> mělo by to stahovat soubory z jiných serverů, adresy na jednotlivé soubory jsou v db pod názvem soubor. Problém je v tom, že mi to nabídne stahování ,ale nestahuje to správný soubor. Třeba chci stahovat nějakou mp3, sice to stáhne mp3 se stejným názvem, ale má jenom asi 1kb to je v mozile a v exploreru mi to stahuj pricti.php, nemůžu na to přijít. Určitě to bude jenom nějaká maličkost |
||
| Pavel Prochazka.zde.cz Profil * |
#8 · Zasláno: 26. 2. 2007, 15:36:57
podivej se na moje www stranky, tam mas k dispozici script, ktery pocita stazeni daneho souboru....
|
||
| Joker Profil |
#9 · Zasláno: 26. 2. 2007, 15:44:49 · Upravil/a: Joker
davef6
Tak možná místo require raději echo(file_get_contents($soubor)); Anebo pokud je to na jiném serveru, možná by šlo přímo přesměrovat na ten soubor... ...zvýšení počítadla... header("location: $soubor"); exit(); |
||
| davef6 Profil |
#10 · Zasláno: 26. 2. 2007, 16:19:55
jo už to funguje, díky
|
||
|
Časová prodleva: 19 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0