Autor Zpráva
yfang
Profil *
Jak mám ve formuláři omezit počet písmen ve slově ve formuláři?
Pavel Prochazka.zde.cz
Profil *
mas na to pohledy, bud kontrolovat ihned pri psani, na to je potreba javascript (sim ti nepomohu, ten neumim) a nebo az provest kontrolu po odeslani formulare....
yfang
Profil *
myslim až po odeslání
Pavel Prochazka.zde.cz
Profil *
omezeni se ma provest ceho, jen rozdelit slovo, jakoze se nevejde na radek a nebo odstranit nekolik stejnych pismenek jdoucich po sobe.....
Anonymní
Profil *
v html
<input name="foo" type="text" id="foo" value="" size="25" MAXLENGTH="25"> - MAXLENGTH je pre teba

a este v PHP kontrola


if(trim($_POST[foo])=='' || strlen(trim($_POST[foo])) < 4 || strlen(trim($_POST[foo])) > 25)

{
echo "maximalne 4-25 znakov";
}


atd atd
yFang
Profil
dobře, to je v input, jak ale omezim počet písmen ve slově v textarea?
Pavel Prochazka.zde.cz
Profil *
yFang sqely....
ale jaky typ omezeni pozadujes.... pravdepodobne asi chces omezit nekolik stejnych jdoucich pismen po sobe..... Tak se zacni na teto diskusi hledat, uz se to tu resilo... a mam takove tuseni ze i vyresilo, pouzil se na to regularni vyraz....
yFang
Profil
Ne, chtěl bych udělat, aby slovo mohlo mít maximálně třeba 30 písmen.
Pavel Prochazka.zde.cz
Profil *
pokud se to ma udelat az po odeslani, tak mas dve moznosti, pocitat pismena a pokud jich bude vice jak 30, tak bud udelat mezeru a nechat zbytek slova a nebo konec zahodit....
Pokud to chces delat v prubehu psani, tak ti nezbyde nic jineho nez to udelat pres javascript.....
yFang
Profil
to je sice hezký, ale jakou funkcí spočítam písmena?
Pavel Prochazka.zde.cz
Profil *
co treba na to pouzit cyklus? Neni to zadna FUNKCE ale soubor instrukci.... Neexistuje na kazdy problem vzdy nejaka FUNKCE :).
A neslo by to udelat pomoci relulerniho vyrazu? Tam je prece moznost nastavit kolikrat se ma znak ci mnozina opakovat?
Pavel Prochazka.zde.cz
Profil *
A nebo co pouzit obycejnou funkci na hledani zadaneho retezce, zde by se zadala mezara a ta by se zacala vyhledavat a podle vlacene pozice od zacatku a nasledujici by se zjistila delka slova a toto by se opakoval tolikrat dokud se nenarazi na konec stringu.
djlj
Profil
jakou funkcí spočítam písmena
strlen.
Pavel Prochazka.zde.cz
Profil *
jeste napadlo elegantnejsi reseni, pomoci explode (nebo tak nejak se ta fce jmenuje) rozsekat string podle mezer a vznikle pole projit a zjistovat aktualni delku podretezce a pri delce 30 znaku vlozit vhodne mezeru...
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.