Autor Zpráva
Nevím rady
Profil *
Dobrý den,
pomůže mi někdo prosím rozchodit přihlašování? Moc děkuji ...

<?php
session_start();
$chyba = NULL;
$title = "Přihlášení prosíme o autorizaci";
//-------------pokud uživatel klikne na přihlášení------------------------------
if(isset($_POST['form_ok'])) {
if (empty($_POST['jmeno_uzivatele'])) { //kontrola vyplnění jména
$chyba .= "<font color="red"><strong>Nevyplnil jsi uživatelské jméno!</strong></font><br /> ";
}
else {
$login = htmlspecialchars($_POST['jmeno_uzivatele']);
}
if (empty($_POST['heslo_uzivatele'])) { // kontrola vyplnění hesla
$chyba .= "<font color="red"><strong>Nevyplnil jsi uživatelské heslo!</strong></font><br /> ";
}
else {
$password = MD5($_POST['heslo_uzivatele']);
}
if (isset($login) AND (isset($password))) { //pokud máme vše jdem do databáze
@include_once "./pripoj-db.php";
//$result = mysql_query("SELECT id_uzivatele, jmeno, prijmeni, user, heslo, mail, datum_posledniho_prihlaseni, pocet_spatnych_prihlaseni, ip, id_seznam FROM uzivatele WHERE user = '$login' AND heslo = '$password'; ");
$result = mysql_query("SELECT id_uzivatele, jmeno, prijmeni, user, heslo, mail, datum_posledniho_prihlaseni, pocet_spatnych_prihlaseni, ip, id_seznam FROM uzivatele WHERE user = '$login' AND heslo = '$password'; ");
if (@mysql_num_rows($result) == 1) {
$vypis = @mysql_fetch_array($result);
$_SESSION['user'] = $vypis['user']; //načtu SESSION uzivatel
$_SESSION['id_uzivatele'] = $vypis['id_uzivatele']; //zjistím oprávnění uživatele = 1 (admin) , 2 (user) a 3 (prodejci)
@MySQL_Free_Result($vypis);
header('location: ./leve.php');
exit();
}
else {
$chyba .= "<font color="red"><strong>Špatné uživatelské jméno nebo heslo !</strong></font><br> ";
}
}
} // konec přihlašování
@include_once ("hlavicka.php");
@include_once ("leve-menu.php");
?>

<div id="obsah">
<div class="obsah-text">
<h2>Přihlášení - prosíme o autorizaci</h2>
<div class="prihlaseni-obal">
<form action="./index.php" method="post">
<p class="prihlaseni-jmenovky"><strong>Jméno:</strong></p>
<p class="prihlaseni-pole"><input class="vstupni-pole" type="text" name="jmeno_uzivatele" value="<?php if(isset($_POST['jmeno_uzivatele'])) { echo htmlspecialchars($_POST['jmeno_uzivatele']); } ?>" /></p>
<p class="prihlaseni-jmenovky"><strong>Heslo:</strong></p>
<p class="prihlaseni-pole"><input class="vstupni-pole" type="password" name="heslo_uzivatele" value="<?php if(isset($_POST['heslo_uzivatele'])) { echo htmlspecialchars($_POST['heslo_uzivatele']); } ?>" /></p>
<p class="prihlaseni-potvrdit"><input type="submit" class="tlacitko" name="form_ok" value="Potvrdit" /></p>
</form>
</div>

<p align="center" style="color: Red; font-weight: bold;"><?php if (isset($chyba)) { echo $chyba; }?></p>
<p>
V případě problému s přihlášením do administračního rozhraní prosím kontaktujte <a href="#" title="technickou podporu">technickou podporu</a>.
</p>
</div>
</div>

<?php
@include_once ("paticka.php");
?>
koudi
Profil
Možná by bylo dobré napsat co ti nejde a tak podobně...
Nevím rady
Profil *
Když vyplním udaje, co jsou v MySQL, jako user a heslo, tak mi to pokaždé napíše, že nemám sprívné udaje.
Joker
Profil
To chce napřed udělat nějakou analýzu problému, třeba před SQL dotaz si dát:
die("Login: $login - hash: $heslo");
a pustit a podívat se, jestli ty údaje sedí. Pokud ne, je problém někde v přenosu údajů, jinak je problém někde dál v porovnávání či v dotazu.
Takhle se postupně dá dopracovat k příčině.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.