Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
RiZe Profil |
#1 · Zasláno: 20. 3. 2005, 09:14:36
Mám stránku rozdělenou divy za pomoci CSS. Do hlavního divu, kde se zobrazuje hlavní text (obsah) jsem vložil tento script:
<?php $filename = $page . '.php'; if(File_Exists ($filename)) { include($filename); } else { include('neco.php'); } ?> Možná to není bezpečný, ale. První co se zobrazí po načtení stránky je to neco.php. A v tom je ta chyba. Tohleto se zároveň zobrazí, pokud stránka volaná proměnnou $page neexistuje. Já ale potřebuju, aby se při prvním načtení indexu.php zobrazil nějaký ten dokument welcome.php. Jak na to? RiZe |
||
Hugo Profil |
#2 · Zasláno: 20. 3. 2005, 09:28:27
Tak tam dej cookies a pokud bude navstevnik u tebe poprve, tak ho to automaticky nasmeruje na welcome.php.
|
||
RiZe Profil |
#3 · Zasláno: 20. 3. 2005, 09:31:52
potřeboval, bych ale toto: otevřu prohlížeč, zadám adresu a otevře se celá stránka s tim welcome. A mělo by to udělat vždy, když kliknu třeba na odkaz hlavní stránky. Se to blbě vysvětluje. Prostě to welcome je hlavní stránka.
|
||
Hugo Profil |
#4 · Zasláno: 20. 3. 2005, 09:40:17
Tak to udelej tak, ze pokud je $filename prazdny nacti to welcome, jinak at se to ridi tou podminkou.
|
||
Petra Profil |
#5 · Zasláno: 20. 3. 2005, 09:49:48
Nevím, jestli chápu přesně co to má dělat, ale jestli je $page proměnnou v URL tak:
if ($page!="0"): $filename = $page . '.php'; else: { $filename = "welcome.php"; } endif; |
||
RiZe Profil |
#6 · Zasláno: 20. 3. 2005, 09:52:32 · Upravil/a: RiZe
Já PHPéčku zrovna moc nerozumim, mohla bys to popsat?
|
||
Hugo Profil |
#7 · Zasláno: 20. 3. 2005, 09:59:36
Spis takto:
<?php $filename = $_GET['page'] . '.php'; if ($filename == '.php') { include ('welcome.php'); } elseif(File_Exists ($filename)) { include($filename); } else { include('neco.php'); } ?> Pokud nebude v URL zadana polozka page, tak se nacte stranka welcome.php. Pokud tam bude ale bude zadana spatne, tak se zobrazi stranka neco.php. Jinak se nacte stranka, ktera byla zadana. |
||
Petra Profil |
#8 · Zasláno: 20. 3. 2005, 10:02:33
Po řádcích:
Pokud proměnná $page není prázdná (tj. v URL je nazevwebu.cz/index.php?page=cokoliv) do proměnné $filename se vloží obsah proměnné $page + přípona php (tj. to cokoliv.php) jinak (tj. pokud proměnná $page prázdná je, tj. v případě kdy je URL jen nazevwebu.cz nebo nazevwebu.cz/index.php) se do proměnné $filename vloží welcome.php. |
||
RiZe Profil |
#9 · Zasláno: 20. 3. 2005, 12:21:08 · Upravil/a: RiZe
Takhle když to chvilku čtu, tak to pochopím, ale něco takového napsat mi dělá problémy ;) . Tak díky
Jo ještě jedna věc, když takhle includuju obsah, nejde nějak ještě změnit titulek (modrý proužek ) stránky? |
||
Časová prodleva: 20 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0