Autor Zpráva
RiZe
Mám stránku rozdělenou divy za pomoci CSS. Do hlavního divu, kde se zobrazuje hlavní text (obsah) jsem vložil tento script:

<?php
$filename = $page . '.php';
if(File_Exists ($filename))
{
include($filename);
}
else
{
include('neco.php');
}
?>

Možná to není bezpečný, ale. První co se zobrazí po načtení stránky je to neco.php. A v tom je ta chyba. Tohleto se zároveň zobrazí, pokud stránka volaná proměnnou $page neexistuje. Já ale potřebuju, aby se při prvním načtení indexu.php zobrazil nějaký ten dokument welcome.php. Jak na to?
RiZe
Hugo
Tak tam dej cookies a pokud bude navstevnik u tebe poprve, tak ho to automaticky nasmeruje na welcome.php.
RiZe
potřeboval, bych ale toto: otevřu prohlížeč, zadám adresu a otevře se celá stránka s tim welcome. A mělo by to udělat vždy, když kliknu třeba na odkaz hlavní stránky. Se to blbě vysvětluje. Prostě to welcome je hlavní stránka.
Hugo
Tak to udelej tak, ze pokud je $filename prazdny nacti to welcome, jinak at se to ridi tou podminkou.
Petra
Nevím, jestli chápu přesně co to má dělat, ale jestli je $page proměnnou v URL tak:

if ($page!="0"):
$filename = $page . '.php';
else:
{
$filename = "welcome.php";
}
endif;
RiZe
Já PHPéčku zrovna moc nerozumim, mohla bys to popsat?
Hugo
Spis takto:
<?php
$filename = $_GET['page'] . '.php';
if ($filename == '.php')
{
include ('welcome.php');
}
elseif(File_Exists ($filename))
{
include($filename);
}
else
{
include('neco.php');
}
?>

Pokud nebude v URL zadana polozka page, tak se nacte stranka welcome.php. Pokud tam bude ale bude zadana spatne, tak se zobrazi stranka neco.php. Jinak se nacte stranka, ktera byla zadana.
Petra
Po řádcích:
Pokud proměnná $page není prázdná (tj. v URL je nazevwebu.cz/index.php?page=cokoliv)
do proměnné $filename se vloží obsah proměnné $page + přípona php (tj. to cokoliv.php)
jinak (tj. pokud proměnná $page prázdná je, tj. v případě kdy je URL jen nazevwebu.cz nebo nazevwebu.cz/index.php)
se do proměnné $filename vloží welcome.php.
RiZe
Takhle když to chvilku čtu, tak to pochopím, ale něco takového napsat mi dělá problémy ;) . Tak díky

Jo ještě jedna věc, když takhle includuju obsah, nejde nějak ještě změnit titulek (modrý proužek ) stránky?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0