Autor Zpráva
Buck
Profil *
mám guestbook a klasický výpis všech zpráv přes while. pak mám odkaz na stránku kde se tenhle příspěvěk maže...bohužel nevím jak mám utvořit podmínku aby se smazal příspěvěk, kterej chci. napadá mi řešení že bych ID přenášel přes URL ale nepříjde mi to moc bezpečné...budu rád za každou radu.
djlj
Profil
Přenášej id pomocí POST, nebo GET, jak uznáš za vhodné. Předpokládám totiž, že k mazání příspěvků nemá přístup každý. A pak už jen DELETE FROM tabulka WHERE id='".$_GET['id']."'
Buck
Profil *
mno právě že má...každý si může mazat svůj příspěvěk
djlj
Profil
Buck
Tam to už je pak úplně jedno, jak přeneseš informaci o id příspěvků…
Buck
Profil *
jak však přenesu hodnotu ID příspěvku $_POST když mám odkaz na smazání <a href="smazatzpravu.php?ID=".$ID.">smazat</a> takže i pokud to budu přenáš přes $_GET tak po najetí myší na odkaz bez kliknutí vidím dole na liště www.stranka.cz?id=12 takže každej pak může mazat příspěvky takže zadá jen tohle..samozřejmě do podmínky dám i název uživatele se session ale pořád mi to nepříjde bezpečný aby uživatel viděl jak smazatpříspěvky
djlj
Profil
<form method="post" action="smazatzpravu.php">
<input type="hidden" name="id" value="<? echo $id; ?>">
<input type="submit" name="del" value="smazat zprávu">
</form>


if(isset($_POST['del']) && isset($_POST['id'])){

...

}
Buck
Profil *
ano, ale viděl jste někde mazání příspěvků pomocí formuláře?
djlj
Profil
Jo, proč by ne?
Buck
Profil *
díky, ale asi to udělám stejně jako to má forumBB...mno to přes to ID ale přidává SID na konci url
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.