Autor Zpráva
verzana
Profil *
prosim o radu na tyto tri jiste jedoduche otazky:

1) mam soubor, v nem text, kazdou lajnu chci dostat do pole jako jeden element
to se mi myslim podarilo takhle:

// nacte popisky k fotkam
$radka = file("FileList.txt");

ale co kdybych ted chtela prvnimu prvku tohoto pole priradit index 1 (to pole predem neznam)

2) uplne z jineho soudku: je jedno kolik na strance includuju souboru? jaky to ma vliv na rychlost a kolik souboru je tak max

3) totez komentare - ponevadz jsem prozatim lama, komentuju snad uplne vse, nebude to pak moc hlemyzdi tempo?
djlj
Profil
2. je to asi jedno; předpokládám, že jich tam nebudeš mít stovky.

3. Ne, komentáře parser ignoruje.
verzana
Profil *
Dik a dotaz 1? predpokladam ze je to primitivni, ale zkousela jsem to cely vecer a ani boha ne :(
djlj
Profil
verzana
Já jsem ho nepochopil, takže možná poradí někdo jiný :D

Asi $radka[0]=$radka[1];, ale nevím, jestli to myslíš takhle…
verzana
Profil *
spis opacne chci aby to pole vypadalo takhle

Array ( [1] => prvni radek souboru [2] => druhy radek souboru.... )

ale ne rucne psat $radka[1]=$radka[0]

zkratka se mi nedari napsat smycku, nic vic v tom nehledej;-)
tiso
Profil
Načo zbytočne prečíslovávať pole? buď si ho vypíš od nuly, alebo si ho vypíš takto: $radka[$i-1]
verzana
Profil *
<?php
$radka = file("FileList.txt");

$radka[$i]=$radka[$i-1];

print_r ($radka);
?>

tohle nevypise od jednicky ale Array ( [0] => 01 ESOC [1] => 02 ESOC [2] => 03 ESOC [3] => 04 ESOC [4] => 05 ESOC [5] => 06 ESOC [6] => 07 ESOC [7] => 08 ESOC [8] => 09 ESOC [9] => 10 ESOC [] => )
tiso
Profil
$radka[$i]=$radka[$i-1]; - toto má akože robiť čo?
verzana
Profil *
co kdybych ted chtela prvnimu prvku tohoto pole priradit index 1 (to pole predem neznam) - tohle?

$radka[$i-1]; ... toto tez nerobi nic
verzana
Profil *
pokud to necham pak vypsat teda...
tiso
Profil
verzana neodpovedáš na moje otázky, takže dobrú noc prajem...
djlj
Profil
Možná takto, ale opravdu nevidím žádný smysl v tom, proč to dělat ;)


<?php
$radka = file("FileList.txt");

for($i=0;$i<=count($radka);$i++){
$radka[$i]=$radka[$i-1];
}

unset($radka[0]);

print_r ($radka);
?>
tiso
Profil
djlj máš tam chyby, $i nadobudne v prvom cykle hodnotu -1 cyklus nikdy neskončí a všetky prvky nastavíš na hodnotu prvého ($i[-1])
rybajz
Profil *
Mozna by to slo i takto.

$delka=strlen($soubor);

for ($i=1; $i++; $i<=$delka) {
$nacitej = fgets($soubor, 1000);
$pole[$i]=$nacitej;
}
HonzaH2
Profil
$radka = file("FileList.txt");

for($i=count($radka);$i>0;$i--){
$radka[$i]=$radka[$i-1];
}

unset($radka[0]);
verzana
Profil *
HonzaH2
super presne to jsem chtela

diky vsem ;-)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0