Autor Zpráva
gaudino
Profil *
Zdravim vsechny,
potrebuji poradit...delam na webu registraci, ktera je celkem rozsahla...skladase se ze 3 skriptu....a pri prechodu na druhy skript odesilam asi 40 hodnot ulozenych jako COOKIE!! Kdyz to delam pod FireFoxem vsechno funguje jak ma, ale pokud registraci delam pod explorerem, neulozi se mi vsechny COOKIE hodnoty??

Muzete mi nekdo poradit co s tim?? Mam to chapat nejak tak, ze explorer ma nejaky omezeny pocet odesilanych COOKIE ze skriptu na skript??

Dekuji!
Joker
Profil
Nevím o nějakém omezení. Nebude to spíš problém v ukládání některých cookie?

Každopádně, jestli je potřeba předat data z jednoho skriptu na druhý, možná by bylo lepší využít GET, POST nebo SESSION?
Joker
Profil
Dodatek:
Nebude to spíš problém v ukládání některých cookie?
Myšleno tak, že se třeba některým cookie špatně vypočítá hodnota (a vznikne "" nebo undefined nebo tak něco) nebo tak něco?
gaudino
Profil *
no to ne, mam to vzdy stejne, ale proste pokud jich je moc tak se neprenesou vsechny....me ale nejvice zarazi, ze to normalne pod Mozzilou jede a pod explorerem nee!!

Myslis, ze neni v tomto pripade vhodne pouzivat COOKIE?
gaudino
Profil *
No tak je to jasny......viz, z dokumentace PHP

More importantly though, the cookie specification says that browsers need only accept 20 cookies per domain. This limit is increased to 50 by Firefox, and to 30 by Opera, but IE6 and IE7 enforce the limit of 20 cookie per domain. Any cookies beyond this limit will either knock out an older cookie or be ignored/rejected by the browser.
gaudino
Profil *
no tak ted mi poradte, jak to mam vyresit?
Joker
Profil
Myslis, ze neni v tomto pripade vhodne pouzivat COOKIE?
Já myslím, že ne.

No tak je to jasny......viz, z dokumentace PHP
Vida, tak tohle jsem nevěděl... asi i díky mému přesvědčení, že v takovýchhle situacích nejsou cookies vhodný nástroj :)
gaudino
Profil *
to Joker:

Jak bys to resil?? pres session??
tiso
Profil
gaudino máš zhruba 3 možnosti:
- predávať dáta cez skryté polia v ďalších formulároch (2 - obsahuje skryté polia hodnôt z 1, 3 - obsahuje skryté polia hodnôt z 2+1)
- session pre každú premennú
- ukladanie do databázy priamo, stačí Ti jedna session alebo cookie na identifikácu ktoré záznamy spolu patria
gaudino
Profil *
jj, udelal jsem to session pro kazdou promennou a funguje v poho!! Diky za vsechny nazory
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.