Autor Zpráva
Wopicacek
Profil *
V hlavicce tohoto webu jsem nasel

<link rel="stylesheet" href="/css/MAIN.css?1172839273" type="text/css" />
<script src="/js/js54321.js?1172839273" type="text/javascript"></script>

Muze mi nekdo vysvetlit co to znamena?
nightfish
Profil
první řádek je načtení souboru /css/MAIN.css a nějakým číselným parametrem
a to druhé je načtění javaskriptu /js/js54321.js, taktéž s číselným parametrem
Wopicacek
Profil *
a proc to tak je sefe?
nightfish
Profil
Wopicacek
abych pravdu řekl, tak se mi tvůj kousek kódu ani nepodařilo na tomto webu lokalizovat, natož abych tušil, k čemu ty parametry slouží
DoubleThink
Profil *
Pokud jmenovaný css nebo js soubor zpracovava nejaky interpret na serveru, může ty čísla nějak zpracovat.
Druhá možnost je, že jsou čísla generována náhodně kvůli zamezení cacheování.
koudi
Profil
Wopicacek
1) Proč to dáváš do sekce php?
2) Proč by to tak být nemělo? Prostě je potřeba ty soubory nějak načíst...
roberta
Profil
a proc to tak je sefe?
to prvé je tak preto, aby sa kaskádové štýly oddelili od html dokumentu
a to druhé aby sa príkazy javascriptu oddelili od html dokumentu
tiso
Profil
...takéto šialenosti sa robia napríklad keď chce niekto zaistiť aby sa načítal aktuálny súbor s CSS alebo s Javascriptom...
Wopicacek
Profil *
diky moc bratia
k
Profil *
DoubleThink
Wopicacek
Ani nemusi byt nahodne generovany. Staci pridat ?1 nebo cokoli jineho a browser dany css soubor nekesuje(necacheuje)
DoubleThink
Profil *
Staci pridat ?1 nebo cokoli jineho a browser dany css soubor nekesuje(necacheuje)
Není pravda - zakešuje normálně "soubor?1" stejně jako kešuje "stranka.php?strana=uvod"
k
Profil *
DoubleThink
Podle me zkusenosti a na doporuceni jsem toto nedavno uspesne pouzival.
Nevim tedy jak je to s IE7, ale IE6 a FF to dle meho nazoru nekesuje.
25k
Profil *
>>
V hlavicce tohoto webu jsem nasel

<link rel="stylesheet" href="/css/MAIN.css?1172839273" type="text/css" />
<script src="/js/js54321.js?1172839273" type="text/javascript"></script>

Muze mi nekdo vysvetlit co to znamena?

Je to z meho webu / pesonline.info /, a je to kvuli kesovani, dost casto menim JS soubor a obcas i CSS soubor, a zmeny se neprojevi hned a pulka useru zkratku CTRL + F5 ani nezna.
nofate
Profil
browseri kesujov i stranky a soubory s otaznikem... Si to testujte na localhoste a sledujte temporary...
a klidne tam najdete soubory jako:
mqmobile-min.js?v=1.17.1
get_notify.php?uin=271024823&sk=3720289
---> source: C:Documents and SettingsDB CacheLocal SettingsTemporary Internet Files

Takze je non-sens davat do hlavicky bordel jako:
<link rel="stylesheet" href="/css/MAIN.css?1172839273" type="text/css" />
<script src="/js/js54321.js?1172839273" type="text/javascript"></script>

Co takhle pouzit neco rozumnejsiho:
Header("Cache-Control: No-cache, Must-revalidate");

Ale ci taketo stranky browser nekesuje som v skutocnosti neskusal - zatial som to nepotreboval. Ale podla toho nazvu by to malo fungovat.
25k
Profil *
Proc bych mel do hlavicky davat

Header("Cache-Control: No-cache, Must-revalidate");

a tim padem se mi budou kesovat i obrazky ???

Zadnej bordel to neni. To cislo se meni dynamicky ( diky fci TIME()) a funguje to, zkousel jsem to ve 4 prohlizecich vzdy bez tvrdeho refreshe stranky.

____
| |
25k
|____|
nofate
Profil
Header("Cache-Control: No-cache, Must-revalidate");
s tymto by sa stranka nemala kesovat, ale co sa tyka suborov v nej, tak neviem. Vravim, neskusal som to sledovat v temporary.
preco bordel?
1.) navsevnik stale stahuje relativne tie iste data , a to nie je user-friendly. Z toho aj vypliva ze nacitanie stranky trva dlhsie. EE tak na to by som sa nedal!
2.) v jeho temporary mu len svojim webom narobite bordel poriadny
nofate
Profil
a stejnak myslim ze browseri maji kontrolovat standardne dokumenty a subory po 5 hodinach. Default je to takhle urcite. Hadam nemenis 5krat do dna CSS a JS! Ale uz kvoli dlhsiemu nacitani stranky to nestoji za to, takyto sposob!
nofate
Profil
.
25k
Profil *
Potrebuji aspon 1x denne nacist aktualni verzi ... tak jak to mam udelat?
nofate
Profil
Browser sam o sobe 5 krat denne skontroluje pagesky a soubory webu, kere ma v cache pamati. Podle toho se aktualni verze tvi stranky nacte presne 4,8 krat denne (po intervalech 5 hodin).
Nemam co k tomu vice dodat. Umis matematiku, ne?
25k
Profil *
Hod mi nejaky link na clanek kde si to muzu sam precist, teto informaci zrovna 2x neverim.
nofate
Profil
:-D
Tak to si najdi v browseru, ze ako casto kontroluje zmenu stranok a suborov.
V Opere je to urcite kazdych 5 hodin jak pre stranky tak to tez pre subory (default)!
Ve FF sem o tom nic nenasel, to se nedivim, je to ****. Ale predpokladejme ze kdys Opera ma kazdych 5hod, tak FF raz za 24hod. musi skontrolovat zmenu cache suborov.
Joker
Profil
nofate
Až na to, že v té Opeře se dá nastavit taky "jednou za týden" a dokonce "nikdy" a spolehnout se na to, že si to nikdo nebude měnit... a že ostatní prohlížeče aktualizují cache alespoň jednou za den...
25k
Profil *
>> :-D

>> Ve FF sem o tom nic nenasel, to se nedivim, je to ****

Jeste bys mohl zacit pomlouvat SK Slavii Praha a prijedu te navstivit .. !!
nofate
Profil
No ale kdys to nekdo zmenil ze standardu 5 hod na neco jine, tak ma na to asi svuj duvod. Mozna ma pomalej internet , nebo datovo omezenej. Proc ho pak nutit stahovat data ktere nechce?!
Ja osobne sem ten standard taky posunul. Zbytecne to spamuluje prohlizec! A prave o to se snazite (25k, Joker)?
Lidi rozmyslejte zdravo...
nofate
Profil
to 25k
No prid a dokazu ti ze z hlediska programatora, vyvojare dynamickych webu, AJAX, JS (i tam sem nasel chyby ve FF!) delani narocnych prvku v CSS je FF nejhorsi prohlizec. Zaloz novy temat venovany buggum FF a tam to dokazu. Drive sem si myslel ze IE je nejhorsi, ale to urcite neni. FF primo nesnasim -- z pohledu tvurce webu a tak jak sem zminoval vyse. A proto se ani nedivim ze ve FF nenajdes jak casto aktualizuje cache soubory. Buggy v IE jsou znami a daji se behem vteriny vyresit, narozdil od FF. Mit v zivote 3 splnena zelani, tak jedno urcite obetuju pro zakazani FF :-D
Omlouvam se za ten of topic.
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.