Autor Zpráva
Kos
Profil *
Vim, ze pro ZKUSENE to budou 2 banalni otazky, ale prosim o odpoved

1. Prihlasovaci udaje se mi zapisuji pres formular:

$_SESSION['login'] = $_POST['user'];

V databazi mam 3 uzivatele a logicky 3 hesla. Ale PHP mi vzdycky porovnava jen toho prvniho v databazi? Jak to mam udelat, aby mi podminka brala i ty ostatni?

2. odhlaseni mam pres logout.php

unset($_SESSION['login']);
session_destroy();

A otazka... kdyz se odhlasi 1 uzivatel, neodhlasi mi to vsechny ostatni, kteri jsou prihlaseni?

Dekuju
WertriK
Profil
1)
SELECT * FROM uzivatele WHERE heslo = '".$_POST["heslo"]."'

2) Ne, každý uživatel má svoji session
Kos
Profil *
Takze i kdyz je $_SESSION['login'] = $_POST['user']; a prihlasi se mi dva ruzny uzivatele, oba maji session $_SESSION['login'], ale kazda je jina ??
WertriK
Profil
Když se uživatelé přihlašují vytvoří se nová session tzn. vygeneruje se jedinečné session id(sid) a vytvoří se na servru soubor se jménem (sid) v nemž jsou všechna data, které jsou pomocí session předávána.
Každému uživateli se tak vytvoří jiný soubor, zda má každý uživatel v session jiná data - to už záleží na scriptu.

oba maji session $_SESSION['login']
Ano

kazda je jina ??
Měla by být, záleží na scriptu.
Kos
Profil *
Zkusil jsem to, ale pise mi to

WARNING: MySQL fetch array() supplied argument is not valid MySQL result resource in ...

napsal jsem to takhle

$select=MySQL_query("SELECT * FROM login WHERE user="'.$_POST['user'])'";
$data=Mysql_fetch_array($select);



Kde mam chybu :_(
WertriK
Profil
$select=MySQL_query("SELECT * FROM login WHERE user = '".$_POST["user"])."'";

Jen pro pořádek uvádím rozepsané ty uvozovky s apostrofama
' ".$_POST["user"])." ' "
Kos
Profil *
Tak spravne to bylo nakonec takto :)

$select=MySQL_query("SELECT * FROM login WHERE user = '".$_POST["user"]."'");

tedy nikoliv
$select=MySQL_query("SELECT * FROM login WHERE user = '".$_POST["user"])."'";

Ale i tak diky moc...

... system pokus omyl to odhalil :)
WertriK
Profil
Jsem věděl že na tom koncu mi něco chybí, ale už jsem si neuvědomil co ... :)
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.