Autor | Zpráva | ||
---|---|---|---|
Kos Profil * |
#1 · Zasláno: 3. 3. 2007, 10:09:34
Vim, ze pro ZKUSENE to budou 2 banalni otazky, ale prosim o odpoved
1. Prihlasovaci udaje se mi zapisuji pres formular: $_SESSION['login'] = $_POST['user']; V databazi mam 3 uzivatele a logicky 3 hesla. Ale PHP mi vzdycky porovnava jen toho prvniho v databazi? Jak to mam udelat, aby mi podminka brala i ty ostatni? 2. odhlaseni mam pres logout.php unset($_SESSION['login']); session_destroy(); A otazka... kdyz se odhlasi 1 uzivatel, neodhlasi mi to vsechny ostatni, kteri jsou prihlaseni? Dekuju |
||
WertriK Profil |
#2 · Zasláno: 3. 3. 2007, 10:13:59
1)
SELECT * FROM uzivatele WHERE heslo = '".$_POST["heslo"]."' 2) Ne, každý uživatel má svoji session |
||
Kos Profil * |
#3 · Zasláno: 3. 3. 2007, 10:24:28
Takze i kdyz je $_SESSION['login'] = $_POST['user']; a prihlasi se mi dva ruzny uzivatele, oba maji session $_SESSION['login'], ale kazda je jina ??
|
||
WertriK Profil |
#4 · Zasláno: 3. 3. 2007, 10:48:40
Když se uživatelé přihlašují vytvoří se nová session tzn. vygeneruje se jedinečné session id(sid) a vytvoří se na servru soubor se jménem (sid) v nemž jsou všechna data, které jsou pomocí session předávána.
Každému uživateli se tak vytvoří jiný soubor, zda má každý uživatel v session jiná data - to už záleží na scriptu. oba maji session $_SESSION['login'] Ano kazda je jina ?? Měla by být, záleží na scriptu. |
||
Kos Profil * |
#5 · Zasláno: 3. 3. 2007, 11:00:03
Zkusil jsem to, ale pise mi to
WARNING: MySQL fetch array() supplied argument is not valid MySQL result resource in ... napsal jsem to takhle $select=MySQL_query("SELECT * FROM login WHERE user="'.$_POST['user'])'"; $data=Mysql_fetch_array($select); Kde mam chybu :_( |
||
WertriK Profil |
#6 · Zasláno: 3. 3. 2007, 11:05:00
$select=MySQL_query("SELECT * FROM login WHERE user = '".$_POST["user"])."'";
Jen pro pořádek uvádím rozepsané ty uvozovky s apostrofama ' ".$_POST["user"])." ' " |
||
Kos Profil * |
#7 · Zasláno: 3. 3. 2007, 11:33:12
Tak spravne to bylo nakonec takto :)
$select=MySQL_query("SELECT * FROM login WHERE user = '".$_POST["user"]."'"); tedy nikoliv $select=MySQL_query("SELECT * FROM login WHERE user = '".$_POST["user"])."'"; Ale i tak diky moc... ... system pokus omyl to odhalil :) |
||
WertriK Profil |
#8 · Zasláno: 3. 3. 2007, 11:47:21
Jsem věděl že na tom koncu mi něco chybí, ale už jsem si neuvědomil co ... :)
|
||
Časová prodleva: 18 let
|
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0