Autor Zpráva
anonym
Profil *
Ma formulář kde jsou vstupní pole pro obrázky:

<tr><td valign="top"><b>1.fotografie:</b></td>

<td><input type="file" name="fotka1" accept="image/*"</td>
</tr>

<tr><td valign="top"><b>2.fotografie:</b></td>
<td><input type="file" name="fotka2" accept="image/*"</td>
</tr>

<tr><td valign="top"><b>3.fotografie:</b></td>
<td><input type="file" name="fotka3" accept="image/*"</td>
</tr>


A potřebuji při stisknutí tlačitka ok zkontrolovat, když jsou zadané obrázky jestli jsou správného typu jpg, pjpg....A vytvořil jsem na to skript a nefunguje.
Skript:

  for ($i = 1; $i <= 3; $i++){

$Fotka = "Fotka" . $i;
$Fotka_name = $fotka . "_name";
$Fotka_type = $fotka . "_type";
IF (($$fotka_name<>"") &&
($$fotka_type<>"image/jpeg" ||
$$fotka_type<>"image/pjpeg" ||
$$fotka_type<>"image/gif" ||
$$fotka_type<>"image/x-png"))
$chyba .= "fotografii lze vložit pouze typu <b>jpeg, pjpeg, gif, x-png</b>!<br>";
}
anonym
Profil *
a jeste mám jeden problém. Potřebuju zmensit rozměry obrázků. Mám 3 vstupní pole jak už jsem ukazoval. A ukládám je skriptem:


     for ($i = 1; $i <= 3; $i++){

$Fotka = "Fotka" . $i;
$Fotka_name = $fotka . "_name";
$Fotka_type = $fotka . "_type";
$Fotka_size = $fotka . "_size";
IF ($$fotka_type=="image/jpeg" ||
$$fotka_type=="image/pjpeg" ||
$$fotka_type=="image/gif" ||
$$fotka_type=="image/x-png")
copy($$fotka, "./photo/{$$fotka_name}");
}


A nemohl by mi nekdo pls sem hodit skript na zmenšování rozměru obrázku? Díky moc
Alphard
Profil
http://php.vrana.cz/zmensovani-obrazku.php
formát se dá snadno zjisti pomocí funkce getimagesize(), ale pouze s běžnějšími formáty (např. pjpeg, x-png nepůjde), viz http://cz2.php.net/manual/cs/function.getimagesize.php
anonym
Profil *
Použil jsem funkce na zmešení obrázků z [url]http://php.vrana.cz/zmensovani-obrazku.php [/url]
před zmenšením obrázek ukládám:

  $koncovky = array('jpg', 'jpeg', 'png', 'gif');

$chybao = "";

if (!$_FILES || $_FILES["fotka1"]["error"] == UPLOAD_ERR_INI_SIZE) {
$chybao = "Soubor je příliš velký, maximální velikost je " . ini_get('upload_max_filesize') . ". ";
} elseif ($_FILES["fotka1"]["error"] == UPLOAD_ERR_NO_FILE) {
$chybao = "Nevybrali jste soubor, který chcete nahrát. ";
} elseif ($_FILES["fotka1"]["error"]) {
$chybao = "Soubor se nepodařilo nahrát, kontaktujte prosím správce serveru. ";
} elseif (!in_array(strtolower(pathinfo($_FILES["fotka1"]["name"], PATHINFO_EXTENSION)), $koncovky)) {
$chybao = "Koncovka souboru musí být jedna z: " . implode(", ", $koncovky) . ". ";
} elseif (!($imagesize = getimagesize($_FILES["fotka1"]["tmp_name"])) || $imagesize[2] > 3 ) {
$chybao = "Typ obrázku musí být JPG, PNG nebo GIF. ";
} else {
move_uploaded_file($_FILES["fotka1"]["tmp_name"], "Photo/" . $_FILES["fotka1"]["name"]);
}
if ($chybao) echo "<span style="color: red"><p><b>Došlo k chybě!!!!!</b>
<p>$chybao<p>Opravte tyto chyby a odešlete formulář znovu.<p></span>";

IF (!$chybao){
list($width, $height) = image_shrink_size($_FILES["fotka1"]["tmp_name"], 150, 150);
If ($width && $height){
$filename ="x".$_FILES["fotka1"]["tmp_name"] . pathinfo($_FILES["fotka1"]["name"], PATHINFO_EXTENSION);
image_resize($file_in2, $filename, $width, $height);
}
}


a funkce getsize my hlásí chybu:
Warning: getimagesize() [function.getimagesize]: Unable to access /tmp/phpVHqI2Z in /home/www/.../saveimage2.php on line 39

Warning: getimagesize(/tmp/phpVHqI2Z) [function.getimagesize]: failed to open stream: No such file or directory in /home/www/..../saveimage2.php on line 39
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.