| Autor | Zpráva | ||
|---|---|---|---|
| Petr Frolik Profil |
#1 · Zasláno: 7. 3. 2007, 19:50:11
Dobrý den
Chtěl bych si zaheslovat stránky, našel jsem si tohle <? Header("expires: ".GMDate("D, d M Y H:i:s")."GMT") ?> <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <HTML> <HEAD> <TITLE>Zaheslování v PHP</TITLE> </HEAD> <BODY> <form action="zaheslovani.php" method="post"> <input name="heslo" type="password"> <input type="submit" value="ok"> </form> <? if ($heslo==login) echo "Tajný obsah... zobrazí se po vložení správného hesla"; else echo "Normální obsah stránky objevý se bez zadání hesla:"; ?> </BODY> </HTML> Samozřejmě jsem to pozměnil podle svých potřeb, ale když dám v prohlížeči zobrazit zdrojový kód, tak tam to heslo je normálka napsaný? chtěl sem se zeptat jak se to teda dělá Děkuji jsem začátečník :-) |
||
| Eddie Profil |
#2 · Zasláno: 7. 3. 2007, 19:57:42
Samozřejmě jsem to pozměnil podle svých potřeb, ale když dám v prohlížeči zobrazit zdrojový kód, tak tam to heslo je normálka
nemozne aby sa ti zobrazilo if ($heslo==login) skus nieco ako if ($_POST["heslo"]=="tvojeheslo") |
||
| Petr Frolik Profil |
#3 · Zasláno: 7. 3. 2007, 20:15:18
Tak to bohužel nezabralo :-(
|
||
| Alphard Profil |
#4 · Zasláno: 7. 3. 2007, 21:23:15
soubor musí mít příponu *.php
<? nahraď za <?php |
||
| Petr Frolik Profil |
#5 · Zasláno: 7. 3. 2007, 21:43:51
Nějak na to nemůžu přijít. Abych pravdu řekl, tak ani nevím co přesně mám mít mám teď soubot index.html ve kterém mám toto <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<HTML> <HEAD> <TITLE>Zaheslování v PHP</TITLE> </HEAD> <BODY> <form action="zaheslovani.php" method="post"> <input name="heslo" type="password"> <input type="submit" value="ok"> </form> <?php if ($heslo==login) echo "Tajný obsah... zobrazí se po vložení správného hesla"; else echo "Normální obsah stránky objevý se bez zadání hesla:"; ?php> </BODY> </HTML> a to je všechno nebo potřebuji ještě soubor zaheslovani.php a jestli jo, tak co v něm má být? Děkuji a omlouvám se, že otravuji, ale skutečně nevím jak to udělat |
||
| Alphard Profil |
#6 · Zasláno: 7. 3. 2007, 21:50:11
mám teď soubot index.html ve kterém mám toto
přejmenuj na index.php předpokládám, že to spouštíš na serveru s podporou PHP |
||
| Alphard Profil |
#7 · Zasláno: 7. 3. 2007, 21:51:17
?php>
to už je moc :-) <?php ... ?> |
||
| jablon Profil * |
#8 · Zasláno: 8. 3. 2007, 09:33:28
Nebylo by lepší využít databázy? Tohle se mi zde jaksi neelegantní a docela lamařina.
|
||
| Pendolino Profil * |
#9 · Zasláno: 8. 3. 2007, 09:52:48
Nebylo by lepší využít databázy? Tohle se mi zde jaksi neelegantní a docela lamařina.
a proč ti to přijde jako lamařina? To je naprosto běžné heslování, akorát bych neporovnával přímo heslo ale jeho hash |
||
| tomas.fejfar Profil * |
#10 · Zasláno: 8. 3. 2007, 22:14:14
To je naprosto běžné heslování
Leda ve snu. Bezne heslovani: na zacatku souboru: if('tajne-heslo' = $_GET[heslo]){ $proti_zneuziti = 1; $page = 'tajna'; } else { $page = 'netajna'; } a pak v obsahu: include $page.'.php'; A v te includovane strance na zacatku: if(!$proti-zneuziti){ die('Zkusili jste me podvest, za to zaplatiite! Muhahahaha!'); } A nasleduje obsah stranky ;) |
||
| Petr Frolik Profil |
#11 · Zasláno: 9. 3. 2007, 10:55:03
Tak už jsem to upravil tak, že mi to nezobrazuje v zdrojáku heslo, ale zase heslo=cokoliv .
Uznávám jsem lama, umím trochu html a trochu css, ale na tomhle mi záleží, tak mi prosím pomozte teď mám index.php a v něm <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <HTML> <HEAD> <TITLE>Zadej heslo</TITLE> </HEAD> <BODY> <form action="nejakastranka.html" method="post"> <input name="heslo" type="password"> <input type="submit" value="ok"> </form> <?php if ($heslo=neco) echo; "Zadej heslo"; ?> </BODY> </HTML> ale když napisu do kolonky neco, odkaže mě to na stránku nejakastranka.html a když tam nenapíšu nic nebo třeba nějakou blbost tak mě to taky odkáže na nejakastranka.html Poradíte mi prosím? |
||
| nightfish Profil |
#12 · Zasláno: 9. 3. 2007, 11:43:29
if (isSet($_POST['heslo'])) $heslo = $_POST['heslo']; else $heslo = "";
if ($heslo=="neco") echo "Zadej heslo"; |
||
| Petr Frolik Profil |
#13 · Zasláno: 9. 3. 2007, 11:55:06
Bohužel dělá to pořád to samé
kód index.php <? Header("expires: ".GMDate("D, d M Y H:i:s")."GMT") ?> <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <HTML> <HEAD> <TITLE>Zaheslování v PHP</TITLE> </HEAD> <BODY> <form action="antibanda.html" method="post"> <input name="heslo" type="password"> <input type="submit" value="ok"> </form> <?php if (isSet($_POST['heslo'])) $heslo = $_POST['heslo']; else $heslo = ""; if ($heslo=="neco") echo "Zadej heslo"; ?> </BODY> </HTML> Ze zoufalství mě napadá, jestli nemám mít nějaký další soubor, ve kterém by bylo něco, co by to zprovoznilo, protože teď mám jenom index.php a pak další stránky.html |
||
| one_k Profil |
#14 · Zasláno: 9. 3. 2007, 11:58:25
spis
if ($heslo=="neco") /* vypis tajnou stranku */; musis mit v tom IFu dve (nebo tri) rovnitka pac kdyz tam das jedno, tak tim tu hodnotu neporovnas s obsahem promenne ale tu hodnotu te promenne priradis.. |
||
| one_k Profil |
#15 · Zasláno: 9. 3. 2007, 12:00:23
<form action="antibanda.html" method="post">
pac mas v action antibanda.html proto te to tam hodi. musis tam mit <form action="" method="post"> nebo proste v action mit cestu ke scriptu, ktery bude ten login zpracovavat a porovnavat hesla.. |
||
| Petr Frolik Profil |
#16 · Zasláno: 9. 3. 2007, 12:14:24
<form action="antibanda.html" method="post">
pac mas v action antibanda.html proto te to tam hodi. musis tam mit <form action="" method="post"> nebo proste v action mit cestu ke scriptu, ktery bude ten login zpracovavat a porovnavat hesla.. ale co mi pak určuje cestu k následující stránce? |
||
| one_k Profil |
#17 · Zasláno: 9. 3. 2007, 12:20:59
Petr Frolik
v action musis mit cestu na script ktery ty data zpracuje, vyhodnooti a pak udela to co ches, takze pokud bude jmeno a heslo souhlasit tak te presmeruje na stranku antibanda.html urcuje ho tedy php script |
||
| Petr Frolik Profil |
#18 · Zasláno: 9. 3. 2007, 12:24:30
asi jsme u jádra pudla páč já žádnej php skript neměl.....jdu tedy studovat jak má takovej skript vypadat
|
||
|
Časová prodleva: 19 let
|
|||
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.
0