Autor Zpráva
Petr Frolik
Profil
Dobrý den

Chtěl bych si zaheslovat stránky, našel jsem si tohle <? Header("expires: ".GMDate("D, d M Y H:i:s")."GMT") ?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Zaheslování v PHP</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<form action="zaheslovani.php" method="post">
<input name="heslo" type="password">
<input type="submit" value="ok">
</form>
<?
if ($heslo==login) echo "Tajný obsah... zobrazí se po vložení správného hesla";
else echo "Normální obsah stránky objevý se bez zadání hesla:";
?>
</BODY>
</HTML>




Samozřejmě jsem to pozměnil podle svých potřeb, ale když dám v prohlížeči zobrazit zdrojový kód, tak tam to heslo je normálka napsaný? chtěl sem se zeptat jak se to teda dělá

Děkuji jsem začátečník :-)
Eddie
Profil
Samozřejmě jsem to pozměnil podle svých potřeb, ale když dám v prohlížeči zobrazit zdrojový kód, tak tam to heslo je normálka

nemozne aby sa ti zobrazilo

if ($heslo==login)

skus nieco ako if ($_POST["heslo"]=="tvojeheslo")
Petr Frolik
Profil
Tak to bohužel nezabralo :-(
Alphard
Profil
soubor musí mít příponu *.php
<? nahraď za <?php
Petr Frolik
Profil
Nějak na to nemůžu přijít. Abych pravdu řekl, tak ani nevím co přesně mám mít mám teď soubot index.html ve kterém mám toto <!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Zaheslování v PHP</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<form action="zaheslovani.php" method="post">
<input name="heslo" type="password">
<input type="submit" value="ok">
</form>
<?php
if ($heslo==login) echo "Tajný obsah... zobrazí se po vložení správného hesla";
else echo "Normální obsah stránky objevý se bez zadání hesla:";
?php>
</BODY>
</HTML>



a to je všechno nebo potřebuji ještě soubor zaheslovani.php a jestli jo, tak co v něm má být?

Děkuji a omlouvám se, že otravuji, ale skutečně nevím jak to udělat
Alphard
Profil
mám teď soubot index.html ve kterém mám toto
přejmenuj na index.php
předpokládám, že to spouštíš na serveru s podporou PHP
Alphard
Profil
?php>
to už je moc :-)
<?php
...
?>
jablon
Profil *
Nebylo by lepší využít databázy? Tohle se mi zde jaksi neelegantní a docela lamařina.
Pendolino
Profil *
Nebylo by lepší využít databázy? Tohle se mi zde jaksi neelegantní a docela lamařina.

a proč ti to přijde jako lamařina? To je naprosto běžné heslování, akorát bych neporovnával přímo heslo ale jeho hash
tomas.fejfar
Profil *
To je naprosto běžné heslování
Leda ve snu.
Bezne heslovani:

na zacatku souboru:

if('tajne-heslo' = $_GET[heslo]){
$proti_zneuziti = 1;
$page = 'tajna';
} else {
$page = 'netajna';
}

a pak v obsahu:

include $page.'.php';

A v te includovane strance na zacatku:

if(!$proti-zneuziti){
die('Zkusili jste me podvest, za to zaplatiite! Muhahahaha!');
}
A nasleduje obsah stranky ;)
Petr Frolik
Profil
Tak už jsem to upravil tak, že mi to nezobrazuje v zdrojáku heslo, ale zase heslo=cokoliv .

Uznávám jsem lama, umím trochu html a trochu css, ale na tomhle mi záleží, tak mi prosím pomozte

teď mám index.php a v něm
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Zadej heslo</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<form action="nejakastranka.html" method="post">
<input name="heslo" type="password">
<input type="submit" value="ok">
</form>
<?php
if ($heslo=neco) echo; "Zadej heslo";
?>
</BODY>
</HTML>


ale když napisu do kolonky neco, odkaže mě to na stránku nejakastranka.html a když tam nenapíšu nic nebo třeba nějakou blbost tak mě to taky odkáže na nejakastranka.html

Poradíte mi prosím?
nightfish
Profil
if (isSet($_POST['heslo'])) $heslo = $_POST['heslo']; else $heslo = "";
if ($heslo=="neco") echo "Zadej heslo";
Petr Frolik
Profil
Bohužel dělá to pořád to samé

kód index.php

<? Header("expires: ".GMDate("D, d M Y H:i:s")."GMT") ?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<HTML>
<HEAD>
<TITLE>Zaheslování v PHP</TITLE>
</HEAD>
<BODY>
<form action="antibanda.html" method="post">
<input name="heslo" type="password">
<input type="submit" value="ok">
</form>
<?php
if (isSet($_POST['heslo'])) $heslo = $_POST['heslo']; else $heslo = "";
if ($heslo=="neco") echo "Zadej heslo";
?>
</BODY>
</HTML>


Ze zoufalství mě napadá, jestli nemám mít nějaký další soubor, ve kterém by bylo něco, co by to zprovoznilo, protože teď mám jenom index.php a pak další stránky.html
one_k
Profil
spis
if ($heslo=="neco") /* vypis tajnou stranku */;

musis mit v tom IFu dve (nebo tri) rovnitka pac kdyz tam das jedno, tak tim tu hodnotu neporovnas s obsahem promenne ale tu hodnotu te promenne priradis..
one_k
Profil
<form action="antibanda.html" method="post">

pac mas v action antibanda.html proto te to tam hodi. musis tam mit <form action="" method="post"> nebo proste v action mit cestu ke scriptu, ktery bude ten login zpracovavat a porovnavat hesla..
Petr Frolik
Profil
<form action="antibanda.html" method="post">

pac mas v action antibanda.html proto te to tam hodi. musis tam mit <form action="" method="post"> nebo proste v action mit cestu ke scriptu, ktery bude ten login zpracovavat a porovnavat hesla..



ale co mi pak určuje cestu k následující stránce?
one_k
Profil
Petr Frolik
v action musis mit cestu na script ktery ty data zpracuje, vyhodnooti a pak udela to co ches, takze pokud bude jmeno a heslo souhlasit tak te presmeruje na stranku antibanda.html
urcuje ho tedy php script
Petr Frolik
Profil
asi jsme u jádra pudla páč já žádnej php skript neměl.....jdu tedy studovat jak má takovej skript vypadat
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0