Autor Zpráva
Pavel PS
Profil *
Ahoj, potřeboval bych prosím poradit; chci o návštěvnících svých stránek zjistit nějaké údaje a to uložit do textového souboru na server (DB zatim neumím). Ale s php teprve začínám a tak mi to moc nejde, zatim jsem dokázal zjistit IP a prohlížeč a ještě by to chtělo datum a rozlišení (to jde zjistit java scriptem, ale jak to pak zapsat do souboru?). Tohle jsem zatím vytvořil (na konci je pár řádků k zobrazení toho souboru-pak to samozřejmě nepoužiju-ale zajima me to, jenze mam problem, nevim jakou proměnou napsat k fread místo těch 8b, bez ní to nejde):

<?
$filename="./info.txt";

$fp=fopen($filename,"a");
fwrite($fp,"

IP: $REMOTE_ADDR
browser: $HTTP_USER_AGENT

");
fclose($fp);

$fp=fopen($filename,"r");
$string=fread($fp,8);
fclose($fp);

echo $string;

?>
juneau
Profil
doporucuju stahnout http://cz.php.net/get/php_manual_cs.chm/from/cz2.php.net/mirror ... dokumentaci php, ke kazde funkci zjistis hafo veci, takze se pak nebudes divit tomu, ze druhy parametr fce fread je pocet bajtu, ktery ma ze souboru nacist :) napriklad...

stejne tak bys tam zkusil vyhledat neco jako date ci time a hups, mas tu fci date() pro datum, se kterou jdou delat psi kusy.

no a to rozliseni, to uz je na javascript... ale nebylo by lepsi nechat treba takovy toplist nebo navrcholu, at to delaji za tebe?
Pavel PS
Profil *
Takže díky moc za odkaz, jdu studovat :-) Ale pokud by se někomu chtělo mi poradit, tak budu rád...
P.S. toplist zaregistrovaný mám a jsem vcelku spokojený, ale chtěl jsem zkusit i něco jiného (a na tom se začít učit php).
juneau
Profil
tak staci prozkoumat toplisti merici kod, tam to vidis jasne: pres javascript generujes tag obrazku, jehoz adresa neni obrazek, ale nejaky (napr) php soubor ve smyslu soubor.php?sirka="JS-KOD"&vyska="JS-KOD"&barevnaHloubka="JS-kod" ... atd. no a v onom souboru uz jen ctes GET promenne ... $_GET["vyska"],... a ukladas do souboru... i kdyz presne tenhle typ zaznamu o navstevnicich je jak usitej pro databazi.

takze propatrej tohle forum, zjisti si jak nainstalovat mysql server (imo snazsi nez apache) a hura na mysql. ziskas tak docela naskok... ja se mysql funkce zacal ucit az po roce hrabani v php a od te doby jsem fopen() pouzil asi tak... petkrat.

dej na mou radu :) cim drive s databazemi zacnes, tim lepe na tom budes. Ale rozkaz to samozrejme neni :)
Acci
Profil
Možná si ještě přečti http://www.jakpsatweb.cz/clanky/mereni-uzivatelu-javascriptem.html , ale nenajdeš tam, jak to udělat pomocí toho PHP.
Pavel PS
Profil *
to jsem četl a nějak jsem došel k názoru, že to chci udělat tak, jak se tady ptám... Ale dík za radu. Jo už jsem přišel na to, jak to udělat s tím parametrem: fileSize ($filename) :-)
juneau
Profil
ovsem doporucuju jine reseni cteni ze souboru: vice zde: http://php.vrana.cz/nacitani-souboru.php

tenhle serial sleduj, hodne ti pomuze (jede teprve chvilku, klidne ho cely precti)
Pavel PS
Profil *
Hm, asi jsem nějakej zpomalenej, ale o datumu jsem si přečetl hodně a pořád nic (chápu jak ho zobrazit, ale nevim jak uložit) :-( A to rozlišení mi zatim taky nejde, nemůže mě někdo nakopnout, pls?

juneau: Zajímavý, budu to muset ještě zkouknout podrobnějc...
juneau
Profil
to rozliseni najdes prave v te odkazovane strance "mereni-uzivatelu-javascriptem.html" ...

a jak ulozit datum? No, celkem jednoduse... $datum = date("j.m.Y H:i:s"); ... a uloz $datum :) na tohle by byla vazne idealni ta databaze... ale v pripade souboru bych zaznam o kazdem cloveku ukladal na samostatny radek a jednotlive udaje oddeloval nejakym specialnim znakem, abys to pak snadno mohl prevest na pole treba pres $pole = explode("#",$radek); ...

ale je pravda, ze nevim, jaky mas s tim souborem plany.
Pavel PS
Profil *
Ahoj, zase já... Nějak si nevím rady se zjišťování toho rozlišení. Možná to ani pořádně nechápu, je to tak, že do souboru, který chci měřit, napíši JS:

<script>
var zdrojObrazku = "http://cesta/neco.php";
var vyska = window.screen.height;
var sirka = window.screen.width;
var pozadavek = zdrojObrazku "?vyska=" + vyska + "&sirka=" + sirka;

document.write("<img src='"+ pozadavek +"' width='1' heigh='1' style='visibility: hidden'>");
</script>

který do proměnné stránky neco.php vepíše výšku a šířku a v tom souboru neco.php je skript, který si to z té proměnné vytáhne a uloží do souboru? Pak v souboru neco.php bude tohle?


<?

$filename = "./info.txt
$horizontalne = $GET("vyska");
$vertikalne = $GET("sirka");

$fp=fopen($filename,"a");
fwrite($fp,"

výška: $horizontalne
šířka: $sirka

");
fclose($fp);

?>
Ale tohle mi každopádně nefunguje :-( Může mi někdo poradit?
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.