Autor Zpráva
Lamca
Profil *
Zdravím prosím chtěl bych se zeptat jak udělat číslování ... Vypíšu si něco z DB:


$v = mysql_query("SELECT * FROM test");
while ($psat = mysql_fetch_row($v))
{ ?>
<div class="hech"><? echo $psat[jmeno]; ?> - > <? echo $psat[cena]; ?>,-</div><br>

ja jasne že tento kod udělá to že se mě vypíše:
Daniel -> 50 000,-
Jana -> 10 000,-
Emma -> 30 000,-

no a já bych potřeboval aby se mě u každého zobrazilo číslování něják takto:
1. Daniel -> 50 000,-
2. Jana -> 10 000,-
3. Emma -> 30 000,-

Podle ID to udělat nemohu protože se jmena daji i mazat a ja nechci aby se načitala db pokaždý od skončené číslice kvůli ostatním datům co k jménům přilehaji v jiných tabulkách.. moc dik
habendorf
Profil
Proč to řešit pomocí php? Averze vůči ol?
Lamca
Profil *
no nevím jestli to jde i v html :) no problem
habendorf
Profil
no nevím jestli to jde i v html :)

Jak říkám, ol.
Lamca
Profil *

<ol>
<li></li>
</ol>

ja to timhle resit nemohu potrebuju to cislo vygenerovat protoze to cislovani se pak bude jeste ukladat do DB u jiny funkce.. radek co bude u 2. Jana -> 10 000,- je 2 a ta dvojka se pak v jiny funkci ulozi do DB a prideli k ni fotku :) asi me nechapes co?
tiso
Profil
Lamca ak nemáš v tabuľke test id-čko (primány index, auto_increment), tak si ho tam doplň a máš po problémoch...
one_k
Profil
$v = mysql_query("SELECT * FROM test");

$i=1;
while ($psat = mysql_fetch_row($v))

{ ?>

<div class="hech"><? echo $i.". ".$psat[jmeno]; ?> - > <? echo $psat[cena]; ?>,-</div><br>
<? $i++;?>
Lamca
Profil *
dik moc
Toto téma je uzamčeno. Odpověď nelze zaslat.

0